🕝 1 minuter
Stefan Löfven avgår - Har lämnat in sin avskedsansökan
Publicerad 11 november 2021 01:00
Uppdaterad 11 november 2021 01:00

Stefan Löfven. Bild/Foto: Flickr/Creative Commons.

Idag lämnade statsministern Stefan Löfven in sin avskedsansökan, men han är fortfarande statsminister fram till att riksdagen godkänt en ny ledare. När en nya statsministern tar över är fortfarande oklart.

“Jag begär härmed att bli entledigad från min befattning som statsminister” skriver Stefan Löfven i sin avskedsansökan som lämnades in till riksdagen tidigare idag.

Den tilltänkta statsministern, efter Stefan Löfven, är finansministern Magdalena Andersson som valdes till ny partiledare för Socialdemokraterna förra veckan.

För att Magdalena Andersson ska ta över rollen som statsminister måste riksdagen släppa fram Andersson och Centerpartiet, och Vänsterpartiet får inte rösta nej.

Centerpartiet har meddelat att man släpper fram Magdalena Andersson som statsminister, men Vänsterpartiet avvaktar. Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar inväntar en förhandling med den nya regeringsbildaren för att få mer inflytande.

– Vänsterpartiet får inse att det kommer bli en ny regering och då är det en fråga vem man vill ha, sa Stefan Löfven under pressträffen.

Dela artikeln