Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Två barn avlidna – Två personer anhållna

Polis-1

Foto: Shamash Oyal

En allvarlig incident i en bostad i Lina Hage under tisdagskvällen resulterade i två mindreårigas död. Polisen har gripit två personer som nu är anhållna misstänka för mord.

Polis och ambulans kallades till en bostad i Lina Hage klockan 20:00 på tisdagen efter rapporter om ett allvarligt brott.

Inledningsvis var polisen förtegen om detaljer men betonade att en omfattande utredning pågick för att klarlägga händelseförloppet. Polisen kunde på onsdagsmorgonen bekräfta att vid ankomsten påträffades två minderåriga barn skadade, som senare avled till följd av sina skador.

”Två minderåriga barn har avlidit efter att ha anträffats livlösa i en bostad i Södertälje. Två vuxna familjemedlemmar en man och en kvinna har gripits och anhållits misstänkta för mord. En av de vuxna var skadad och behövde sjukhusvård. I övrigt är skadeläget oklart.”, skriver polisen i ett pressutskick.

Tekniker från polisen anlände till platsen strax efter klockan 23 på tisdagskvällen för att samla bevis och genomföra en detaljerad brottsplatsundersökning. Ett stort område runt bostaden spärrades av för att möjliggöra en noggrann teknisk undersökning.

Två personer anhållna.

­– Förundersökningen är inledd och vi har anhållit två personer på sannolika skäl misstänkta för mord. Ett intensivt utredningsarbete pågår. Förhör kommer att hållas och en brottsplatsundersökning ska genomföras, säger senior åklagare Ulrika Rosén som leder förundersökningen i ett pressmeddelande.

Läs även: – Minderåriga skadade i bostadsområde – Två gripna

Polisens tekniker på plats i sambadn med händelsen
Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 april 2024 11:09
Senast uppdaterad: 24 april 2024 11:09

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors