🕝 2 minuter
Tre häktas misstänkta för mord - En försatt på fri fot
Publicerad 4 oktober 2022 15:11
Uppdaterad 5 oktober 2022 08:05

Foto: Alex Ataseven.

Under fredagen begärdes fyra tonåringen häktade misstänkta för mordet på en 19-åring i Ronna.

Nu kan Telgenytt berätta att tingsrätten beslutat att häkta tre av fyra misstänkta personer.

Under tisdagen pågick förhandlingarna om att häkta fyra misstänka tonåringar. Två 18-åringar och en 16-åring häktades misstänkta för mordet på 19-åringen i Ronna, den 30 september. En 18-åring försattes på fri fot.

Enligt advokaten Peter Ataseven, som företräder en av 18-årignarna, förnekar han det brott han är misstänkt för.

– Min klient förnekar brott och utredningen, enligt min mening, vilar på svag grund, säger 18-åringens advokaten Peter Ataseven till Telgenytt.

18-åringens advokat, Peter Ataseven.

18-åringen som är skriven i Ronna var en av första som greps, bara timmar efter mordet i Ronna. Han greps och anhölls tillsammans med en annan 18-åring, även han skriven i Ronna, strax efter midnatt klockan 00:50, natten mellan fredag och lördag den 30 september. Dagen därpå greps ytterligare två personer.

– De är på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt vapenbrott, sade kammaråklagare Kajsa Lindberg som leder förundersökningen i ett pressmeddelande, samband med att männen begärdes häktade.

Nu beslutar tingsrätten att häkta tre personer, två 18-åringar och en 16-åring.

Häktesförhandlingarna inleddes under tisdagen för samtliga, men nu står det klart två 18-åringarna och en 16-åring häktas misstänkta för mordet på 19-åringen vid Rösberga fritidsgård.

Efter att häktningen är beslutad ska åklagaren väcka åtal senast inom 14 dagar.

– Utredningen vilar på svag grund enligt min mening. Det är ett inledningsskede och min uppfattning är att han så småningom kommer att försättas på fri fot, säger advokaten Ataseven, som försvaret en av 18-åringarna, till Telgenytt.

Polisen vid Rösberga förskolecenter efter dödskjutningen den 30 september. Foto: Alex Ataseven.

Dela artikeln