Södertäljeprofiler
🕝 2 minuter
Södertäljeföretagaren Nour Isak hyllas för sitt entreprenörskap
Publicerad 29 juni 2024 08:00
Uppdaterad 29 juni 2024 08:00
Foto: Alexander Isa/Privat

Nour Isak från Södertälje hyllas för sitt framstående entreprenörskap och har nu nominerats till Carl XVI Gustafs Pris - "Årets Nybyggare". - Jag är stolt och hedrad, säger Nour till Telgenytt

Nour Isak, företagaren bakom den framgångsrika butikskedjan Festerix, har nominerats till det prestigefyllda priset Carl XVI Gustafs Pris - "Årets Nybyggare". Festerix öppnade sin första butik i Lunagallerian 2015 och expanderade till Huddinge Centrum 2021. Där belönades han och hans bror Hadir med utmärkelsen "Årets Centrumaktör 2022". Tidigare i år öppnade de sin tredje enhet i Nykvarn, och nu hyllas Nour Isak återigen genom denna prestigefyllda nominering.

Festerix i Lunagallerian. Foto: Alexander Isa

Sedan 1999 har priset delats ut, och sedan 2000 är H.M. Konung Carl XVI Gustaf beskyddare av priset, vilket personligen delas ut av kungen på Kungliga Slottet. Tävlingen genomförs på både regional och nationell nivå, där regionala nomineringskommittéer och en nationell kommitté bedömer företagare baserat på kriterierna ovan samt deras livs- och entreprenörsresa.

Priset "Årets Nybyggare" delas ut till företagare med utländsk bakgrund som uppvisar exceptionell entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, personlig integritet och innovation. Nour Isak, som driver tre framgångsrika enheter, anses vara en stark kandidat för utmärkelsen.

Nour Isaks resa från att öppna en butik i Lunagallerian till att driva en kedja av framgångsrika enheter och nu bli nominerad till Carl XVI Gustafs Pris är ett bevis på hans engagemang och entreprenörsanda.

- Jag är stolt och hedrad över den fina nomineringen jag har fått. Det ger mig en extra boost i detta tuffa företagsklimat som råder. Detta är något som hela vårt team har bidragit till, framförallt mina två bröder Hadir och Tim. Vi jobbar långsiktigt med våra kunder och detta är ett litet kvitto på vårt hårda slit, säger Nour Isak till Telgenytt

Läs även: Bröderna från Södertälje hyllas för sitt entreprenörskap

Dela artikeln