🕝 1 minuter
Bröderna från Södertälje hyllas för sitt entreprenörskap
Publicerad 13 april 2023 14:00
Uppdaterad 13 april 2023 22:06

Bröderna Isak från Södertälje. Foto: Creative Commons.

2015 slogs portarna upp för Festerix i Lunagallerian för allra första gången. Drygt åtta år senare hyllas bröderna bakom konceptet, Nour och Hadir Isak, för sitt entreprenörskap.

Bröderna Nour och Hadir Isak från Södertälje vann utmärkelsen ”Årets Centrumaktör 2022” på Huddinge Enterprize, en näringslivsgala i Huddinge kommun. På kort tid ha blivit en viktig aktör i Huddinge Centrum och hyllas nu av lokalbefolkningen.

– Vi är väldigt glada över det mottagande Festerix har fått sedan de öppnade. I höstas slog de sitt försäljningsrekord under en helg i oktober, vilket är extra roligt med tanke på att Festerix även finns i Södertälje, säger Kristina Hafström, uthyrningschef kommersiella lokaler på Huge.

Nour och Hadir är specialiserade på ballonger och dekorationer och erbjuder olika varianter, inklusive ballongbuketter, ballongbågar, ballongpelare och ballonger med tryck. De startade sin första verksamhet i centrum 2015 och öppnade sin andra verksamhet i Huddinge mitt under coronapandemin 2021. Året därpå hyllas de som ”Årets Centrumaktör 2022”. Under en gala den 31 mars berömdes bröderna Isak för sitt arbete i Huddinge.

”Festerix sätter guldkant på Huddingebornas vardag. Med stort engagemang och ett öga för det lilla extra dekorerar de fester med färg, glitter och glamour, allt för att skapa en personlig och oförglömlig upplevelse för kunden. De har på kort tid blivit en viktig aktör i Huddinge Centrum som man bara måste besöka, både när det vankas fredagsmys och fest.”, löd juryns motivering.

– Det här är ett kvitto på att folket uppskattar vårt arbete och vår färgglada butik. Vi är ingenting utan våra kunder, säger ägaren Nour Isak till Telgenytt.

Dela artikeln