🕝 1 minuter
Liten flicka lämnades ensam - Anställd på förskola varnas
Publicerad 25 april 2023 18:00
Uppdaterad 25 april 2023 16:09

Foto: Alexander Isa.

En anställd på Oxelgrenshagens förskola i Brunnsäng har fått en varning från kommunen efter att ha misskött sitt arbete. Detta efter en händelse då en 3-årig flicka glömdes kvar i en nedsläckt övervåning på förskolan.

Det var den 3 februari tidigare i år som en mamma skulle hämta sin dotter på förskolan efter arbetsdagens slut, men när hon anlände hörde hon sitt barn skrika efter hjälp från en nedsläckt övervåning. Efter att ha rusat upp hittade hon sin dotter gråtandes och övergiven i en mörk toalett. Flickan var helt svimfärdig efter att ha skrikit efter hjälp i minst 30 minuter enligt mammans uppgifter.

Det har nu visat sig att en kommunanställd på förskolan har fått en varning för sin bristande arbetsinsats. Beslut har fattats efter en granskning som genomfördes av händelsen som inträffade den 3 februari.

Flickans mamma, Tibel Chammas, uppgav att hennes dotter hade blivit övergiven i toaletten och kritiserade bristen på tillsyn. Kommunen anser nu att den anställde brustit i sin arbetsinsats och ger denne en skriftlig varning för misskötsel.

Detta medförde att när du, kollegan och barngruppen lämnade det övre planet och gick ner till det nedre planet blev barnet ensam kvar. Barnet upptäcktes senare rädd och ledsen. Det har också inneburit en säkerhetsrisk för barnet. Arbetsgivaren vill göra dig uppmärksam på att upprepning av ovanstående kan leda till uppsägning av din anställning.”, skriver Södertälje kommun i beslutet.

Tibel Chammas och hennes 3-åriga dotter. Foto: Privat.

(Annonslänk)

Dela artikeln