🕝 2 minuter
Förskolan lämnade 3-åringen ensam på en nedsläckt övervåning
Publicerad 14 februari 2023 22:33
Uppdaterad 14 februari 2023 23:32

Tibel Chammas. Foto: Privat.

Förskolan glömde hennes dotter i en nedsläckt övervåning. Flickan hittades av hennes mamma, Tibel Chammas, långt senare, gråtandes och övergiven i en toalett.

Det var föregående vecka, fredag den 3 februari, som Tibel Chammas skulle hämta sin dotter från Oxelgrenshagens förskola i Brunnsäng efter jobbet. När hon kom till förskolan vid 16:30-tiden kunde hon höra dotterns skrik efter hjälp från den nedsläckta övervåningen. Hon rusade upp och hittade henne helt ensam, ihopkrupen, i en mörk toalett.

När mamman plockar upp dotter var den 3-åriga flickan helt svimfärdig och hade skrikit efter hjälp i minst 30 minuter berättar mamman.

– Hon var varm, hade röda ögon och var hes av allt skrik. När jag tog tag i henne så var hon helt borta och i chock och mådde inte alls bra. Hon var helt svimfärdig, hade skrikit efter hjälp, gråtit och kissade på sig av rädsla, säger mamman Tibel Chammas till Telgenytt.

Oxelgrenshagens förskola. Foto: Alexander Isa.

Flera barn befann sig på övervåningen under dagen, men när de barn som fanns kvar på eftermiddagen samlades de på nedervåningen, men Tibels dotter glömdes kvar. Hela övervåningen släcktes ned och den lilla flickan lämnades helt ensam tills mamman kom för att hämta henne efter jobbet.

– De hade alltså gått ner med alla barn och lämnat henne helt ensam. De bad om ursäkt och sa att de här verkligen inte ska hända, säger Tibel Chammas

Till SVT medger rektorn de har brustit samt att händelsen har anmälts av förskolan där man skrivit en erinran och utreder incidenten.

– Sånt får inte hända. Vi har suttit med vårdnadshavarna och bett om ursäkt. I grunden är det en väldigt bra förskola och det kommer vara en låg väg tillbaka för att få tillbaka förtroendet och det är vi medvetna om, säger Elizabeth Lundberg, rektor för Oxelgrenshagens förskola.

Nu ser förskolan över sina rutiner för att förhindra att en likande situation uppstår.

Dela artikeln