Företag i fokus:

Förskolan lämnade 3-åringen ensam på en nedsläckt övervåning

330807478_726906555473632_3953679707064279285_n

Tibel Chammas. Foto: Privat.

Förskolan glömde hennes dotter i en nedsläckt övervåning. Flickan hittades av hennes mamma, Tibel Chammas, långt senare, gråtandes och övergiven i en toalett.

Det var föregående vecka, fredag den 3 februari, som Tibel Chammas skulle hämta sin dotter från Oxelgrenshagens förskola i Brunnsäng efter jobbet. När hon kom till förskolan vid 16:30-tiden kunde hon höra dotterns skrik efter hjälp från den nedsläckta övervåningen. Hon rusade upp och hittade henne helt ensam, ihopkrupen, i en mörk toalett.

När mamman plockar upp dotter var den 3-åriga flickan helt svimfärdig och hade skrikit efter hjälp i minst 30 minuter berättar mamman.

– Hon var varm, hade röda ögon och var hes av allt skrik. När jag tog tag i henne så var hon helt borta och i chock och mådde inte alls bra. Hon var helt svimfärdig, hade skrikit efter hjälp, gråtit och kissade på sig av rädsla, säger mamman Tibel Chammas till Telgenytt.

Oxelgrenshagens förskola. Foto: Alexander Isa.

Flera barn befann sig på övervåningen under dagen, men när de barn som fanns kvar på eftermiddagen samlades de på nedervåningen, men Tibels dotter glömdes kvar. Hela övervåningen släcktes ned och den lilla flickan lämnades helt ensam tills mamman kom för att hämta henne efter jobbet.

– De hade alltså gått ner med alla barn och lämnat henne helt ensam. De bad om ursäkt och sa att de här verkligen inte ska hända, säger Tibel Chammas

Till SVT medger rektorn de har brustit samt att händelsen har anmälts av förskolan där man skrivit en erinran och utreder incidenten.

– Sånt får inte hända. Vi har suttit med vårdnadshavarna och bett om ursäkt. I grunden är det en väldigt bra förskola och det kommer vara en låg väg tillbaka för att få tillbaka förtroendet och det är vi medvetna om, säger Elizabeth Lundberg, rektor för Oxelgrenshagens förskola.

Nu ser förskolan över sina rutiner för att förhindra att en likande situation uppstår.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 februari 2023 21:33
Senast uppdaterad: 14 februari 2023 22:32

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30 rapporterades en singelolycka i Södertälje Syd, där en bil voltade och hamnade på taket.

Larmet inkom klockan 22:30, och räddningstjänst, ambulans samt polis var på plats för att hantera situationen efter att en passagerare befann sig inne i fordonet i samband med olyckan. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet, men föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

– Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 04:27

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors