Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Förskolan lämnade 3-åringen ensam på en nedsläckt övervåning

330807478_726906555473632_3953679707064279285_n

Tibel Chammas. Foto: Privat.

Förskolan glömde hennes dotter i en nedsläckt övervåning. Flickan hittades av hennes mamma, Tibel Chammas, långt senare, gråtandes och övergiven i en toalett.

Det var föregående vecka, fredag den 3 februari, som Tibel Chammas skulle hämta sin dotter från Oxelgrenshagens förskola i Brunnsäng efter jobbet. När hon kom till förskolan vid 16:30-tiden kunde hon höra dotterns skrik efter hjälp från den nedsläckta övervåningen. Hon rusade upp och hittade henne helt ensam, ihopkrupen, i en mörk toalett.

När mamman plockar upp dotter var den 3-åriga flickan helt svimfärdig och hade skrikit efter hjälp i minst 30 minuter berättar mamman.

– Hon var varm, hade röda ögon och var hes av allt skrik. När jag tog tag i henne så var hon helt borta och i chock och mådde inte alls bra. Hon var helt svimfärdig, hade skrikit efter hjälp, gråtit och kissade på sig av rädsla, säger mamman Tibel Chammas till Telgenytt.

Oxelgrenshagens förskola. Foto: Alexander Isa.

Flera barn befann sig på övervåningen under dagen, men när de barn som fanns kvar på eftermiddagen samlades de på nedervåningen, men Tibels dotter glömdes kvar. Hela övervåningen släcktes ned och den lilla flickan lämnades helt ensam tills mamman kom för att hämta henne efter jobbet.

– De hade alltså gått ner med alla barn och lämnat henne helt ensam. De bad om ursäkt och sa att de här verkligen inte ska hända, säger Tibel Chammas

Till SVT medger rektorn de har brustit samt att händelsen har anmälts av förskolan där man skrivit en erinran och utreder incidenten.

– Sånt får inte hända. Vi har suttit med vårdnadshavarna och bett om ursäkt. I grunden är det en väldigt bra förskola och det kommer vara en låg väg tillbaka för att få tillbaka förtroendet och det är vi medvetna om, säger Elizabeth Lundberg, rektor för Oxelgrenshagens förskola.

Nu ser förskolan över sina rutiner för att förhindra att en likande situation uppstår.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 februari 2023 21:33
Senast uppdaterad: 14 februari 2023 22:32

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors