🕝 2 minuter
Läraren startar kurs - Hjälper elever med nationella provet
Publicerad 9 september 2022 07:00
Uppdaterad 8 september 2022 23:18

Mikael Jene. Foto: Privat.

Den erfarne matematik och No-läraren Mikael Jene startar en kurs för att hjälpa elever att förbereda sig inför nationella provet.

En kurs som vuxit sig fram efter en stor efterfrågan.

Det finns studier som visar en utbredd matematikängslan i vårt samhälle där många föräldrar och barn, näst intill, känner beröringsskräck gällande matematik. Enligt Jene är det ofta vuxna som överför denna ängslan på sina barn vilket han anser vara mycket olyckligt. 

– Många föräldrar vill hjälpa sina barn, men saknar själva antingen kunskapen eller förmågan att förklara på ett pedagogiskt sätt, säger läraren Mikael Jene till Telgenytt.

Jene har verkat som lärare i 18 år och har en civilingenjörsexamen inristat på sitt CV som ger ytterligare perspektiv i hans goda egenskaper inom matematiken och dess tillämpningar. Idag undervisar han matematik och No-ämnen, såsom kemi och biologi, från årskurs 6 till 9 på Södertälje friskola

Nu startar han en kurs för högstadieelever vid sidan sitt lärarjobb för att hjälpa, stötta samt finslipa barnens matematikkunskaper inför det nationella provet i årskurs 9.

Erfarne läraren Jene. Foto: Privat.

– Jag älskar matematik och finner en stor glädje i den, och denna glädje vill jag smitta av på mina elever, säger han.

Mikael Jenes nystartade kurs skiljer sig stort gentemot den hjälp som erbjuds idag. Oftast är det privata läxhjälpsföretag där studenter som saknar erfarenheten eller det pedagogiska hantverket.

Men här får barnen stöd av Jene som har goda meriter inom matematikutveckling och bland annat varit handledare för matematiklärare på flera skolor i Södertälje.

– Med rätt undervisning kan låsningar i matematik släppa. Genom detta utvecklar man förmågan att lösa problem på mer än ett sätt och hitta den mest effektiva, och mest ändamålsenliga lösningen, på de matematiska problemen. På det sättet kan man även uppnå de högre målen i betygskriterierna, säger Mikael Jene till Telgenytt

Hur har responsen varit från de föräldrar som redan anmält sina barn?

– Jag har fått positiv respons och hoppas att fler ska få hjälp och finna glädjen i matematiken, säger han.

Kursen erbjuds vid fyra tillfällen, med start lördagen den 17 september.

  • Tillfälle 1: lördag 17/9
  • Tillfälle 2: lördag 24/9
  • Tillfälle 3: lördag 1/10
  • Tillfälle 4: lördag 8/10

Här kan ni skicka anmälan för intresse.

Dela artikeln