🕝 1 minuter
Gripne 23-åringen - Har politiskt styrelseuppdrag
Publicerad 5 maj 2023 11:58
Uppdaterad 29 juli 2023 11:34

Arkivbild

I slutet av april greps en 23-åring, som representerar en förening med syfte att förebygga kriminalitet, för grovt narkotikabrott. Nu framkommer nya uppgifter om att mannen har ett styrelseuppdrag för Liberalerna i Södertälje.

Enligt Aftonbladet, som var först ut med nyheten, har mannen aktivt arbetat för att hjälpa ungdomar att lämna kriminalitet och gängmiljöer samt att föreningen som han representerar tidigare fått över 140.000 kronor i bidrag från Södertälje kommun.

I den senaste ansökan begärde föreningen cirka tre miljoner kronor i verksamhetsbidrag, men beviljades endast 30 000 kronor. Ett belopp som aldrig hann betalas ut innan mannen greps förra veckan.

Nu framkommer nya uppgifter om att den gripne 23-åringen, som häktats misstänkt för synnerligen grova narkotikabrott, också har ett styrelseuppdrag för Liberalerna i Södertälje.

Nyheten om misstanken mot mannen har lett till att partiet och gruppledaren Metin Hawsho har inlett ett uteslutningsärende, skriver LT.

– Det här hade vi ingen aning om, vi är chockade och ska genast vidta en rad åtgärder”, säger han. ”Vi har inlett processen för att gardera oss, vi tar starkt avstånd från detta, det här är inget Liberalerna vill förknippas med, säger Metin Hawsho till tidningen.

Enligt kammaråklagare Kajsa Lindberg gäller misstanken att Södertäljebon skulle ha medverkat till att möjliggöra förvaring av narkotika.

– Grundas i nuläget på bland annat kommunikation som hittats i olika mobiltelefoner, säger kammaråklagaren till Aftonbladet.

Dela artikeln