Företag i fokus:

Annons

Gripen för narkotikabrott – Arbetar för att förebygga kriminalitet

Montagebild. Alexander Isa

Montagebild: Alexander Isa.

En 24-årig man som företräder en förening med syfte att förebygga kriminalitet, och som erhållit bidrag från Södertälje kommun, har häktats misstänkt för synnerligen grovt narkotika brott. Det rapporterar Aftonbladet.

Södertäljebon misstänkts för dubbla roller – förebyggande samhällsarbete kontra inblandning i narkotikanätverk, enligt tidningen. Han arbetar aktivt för att hjälpa ungdomar bort från gängmiljöer, men greps själv föregående vecka efter att polisen fattat misstanke om grovt narkotikabrott.

Han ska enligt Aftonbladet ingå i ett stort narkotikanätverk – med några av Södertäljes kriminella huvudaktörer i den senaste tidens våldsvåg.

– Misstanken gäller att han skulle ha medverkat till att möjliggöra förvaring av narkotika, säger kammaråklagare Kajsa Lindberg till Aftonbladet.

Mannen har även medverkat i media i samband med skjutningar som drabbat Södertälje och inledde ett samarbete med kommunen för sitt arbete med att hålla unga borta från kriminalitet. Föreningen som han företräder ska ha fått över 140 000 kronor i bidrag från Södertälje kommun det senaste året.

24-åringen är skriven i Södertälje och greps förra veckan, den 27 april, och häktats för synnerligen grovt narkotika brott, men nekar till brottet han står misstänkt för.

– Tingsrätten har bedömt att han i nuläget är på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott under perioden juni – 25 augusti 2022. Misstanken gäller att han skulle ha medverkat till att möjliggöra förvaring av narkotika och grundas i nuläget på bland annat kommunikation som hittats i olika mobiltelefoner, säger kammaråklagaren till Aftonbladet.

Läs även: – Gripne 23-åringen – Har politiskt styrelseuppdrag

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 maj 2023 16:29
Senast uppdaterad: 7 maj 2023 01:40

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors