🕝 1 minuter
Nu åtalas 27-åringen från Södertälje för mord i Portugal
Publicerad 23 april 2023 06:00
Uppdaterad 23 april 2023 11:51

27-årigen som av polis pekas som nätverksledare greps i Portugal den 1 december.

I december mördades modellen Tiago Danu, 20, i Portugal. Nu åtals en 27-årig man, som pekas ut av polisen som ledare för ett kriminellt nätverk i Södertälje, för mordet.

Det var den 27 november 2022 som den manliga modellen Tiago Danu knivmördades i staden Setúbal i södra Portugal efter att han försökt rädda en vän ur en situation.

Enligt uppgifter ska en 27-åringen och en 39-åring ha festat tillsammans med några personer i staden Setúbal. Under natten ska en av de lokala personerna ha stulit ett kontokort från 27-åringen, vilket ledde till att de båda männen från Södertälje dagen efter sökte upp gärningsmannen för att kräva tillbaka kortet.

Enligt uppgift tvingades en ung man in i en bil, vilket utlöste ett tumult som ledde till att en 20-årig manlig modell knivhöggs efter att ha försökt rädda sin vän ut ur situationen. Efter händelsen ska männen från Södertälje åkt iväg med personen och efter ett tag släppt av honom igen. Den unge mannen som knivhöggs fördes till sjukhus för vård, men hans skador var så allvarliga att han kort därefter avled.

Några dagar efter händelsen, den 1 december, greps Södertäljemännen misstänkta för mord. Den 39-årige mannen släpptes dock på fri fot, medan den 27-årige mannen misstänks ha hållit i kniven och nu åtalas för mord och människorov.

Läs även: – Nätverksledare misstänkt för mord i Portugal

Dela artikeln