Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Nätverksledare misstänkt för mord i Portugal

George Yanko

Advokaten George Yanko representerar en av de misstänka.

I början på december kunde en nätverksledare från Södertälje gripas av portugisiskt polis för brott i Sverige. Nu misstänks han, tillsammans med en 39-åring från Södertälje, för mord på en ung manlig modell i Portugal, vilket Lt var först med att rapportera om.

– Han förnekar brott, säger 39-åringens advokat George Yanko till Telgenytt.

Den person som polisen pekar ut som en ledarfigur inom Ronnafalagen, en 27-årig man, häktades i sin frånvaro den 1 december för synnerligen grovt narkotikabrott när han befann sig i Portugal. Han skulle överlämnas till Sverige, men blir nu kvar i portugisiskt häkte efter att han och en 39-årig Södertäljebo misstänkts för mord på en 20-åring modell den 27 november.

”Männen, 27 och 39 år hålls för närvarande i förvar – en i Sverige dit han tydligen hade flytt till, den andra här där han greps den 2 december internationell arresteringsorder utfärdad av svenska myndigheter. Utredningen pågår fortfarande.”, skriver tidningen Portugal Resident.

Enligt portugisisks polis misstänks männen för kidnappning och mord i staden Setúbal, söder om Portugals huvudstad Lissabon. Vidare skriver tidningen att den 20-åriga modellen, Tiago Danu, miste livet när han försökte rädda sin vän från männens våldshandlingar. I tumultet knivhöggs han allvarligt och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

27-årigen som av polis pekas som nätverksledare greps i Portugal den 1 december.

Den lokala polisen i landet har identifierat 27-årigen, som redan sitter häktad i Portugal, och 39-årigen som huvudmisstänkta för delaktiga i mordet. Svensk polis begärde 27-åringen överlämnad till Sverige, men ser nu dröja. En begäran har inkommit från Portugal sida där de nu begär att Sverige lämnar över 39-åringen delaktighet i mordet på 20-årigen.

Men 39-åringens advokat tillbakavisar misstankarna om mord i staden Setúbal i Portugal.

– Han är inte misstänkt för mord utan arresteringsordern grundade sig på misstanke om kidnappning och inget annat. Han gick med på överlämnade för att i Portugal visa att han inte har något med detta att göra, säger 39-åringens advokat George Yanko till Telgenytt.

Den 16 december godkände Södertälje tingsrätt att överlämna 39-årigen till Portugal.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 december 2022 15:24
Senast uppdaterad: 24 december 2022 18:45

TV/BILDEXTRA: Här grips misstänkta pistolmannen

EA182DAB-4A05-4FD6-A297-E56DADEA9207

Foto: Läsabild

Polisen avlossade varningsskott efter misstänkt pistolman i Ronna• Två personer har gripits.

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Se film från platsen via Snapchat (läsarvideo)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 23:06
Senast uppdaterad: 26 april 2024 23:06

Polis avlossar varningsskott vid gripande

Polis

Arkivbild

Flera polispatruller och ambulanser har kallats till en adress i Södertälje efter att en inringare larmat om flera personer med vapenliknande föremål utanför en bostad.

På fredagskvällen rapporterades en stor polisinsats vid Ronna. Larmet inkommande strax efter 20:00 efter att personer uppmärksammats med vapenlikande föremål.

(Annonslänk)

Vid polisens ankomst uppstod en situation som resulterade i att ett varningsskott avfyrades av en polis, enligt uppgifter till Telgenytt.

– Vi fick samtal om att några rörde sig i området och ska burit på ett vapenliknande föremål. När första polispatrullen kommer till platsen ska man ha avlossats ett varningsskott, säger polisens presstalesperson till Telgenytt. 

Enligt rapporter till Telgenytt befinner sig uppemot en 10 polisbilar på platsen.

Området är nu avspärrat för teknisk undersökning och en förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts. Ingen ska ha kommit till skada i samband med det avlossande skottet. Enligt uppgifter till Telgenytt är två unga män gripna och en förundersökning gällande grovt vapenbrott är inledd.

Två personer är gripna misstänkta för grovt brott mot vapenlagen och grovt vapenbrott, skriver polisen på deras hemsida.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 21:10
Senast uppdaterad: 27 april 2024 03:11

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors