🕝 1 minuter
Ytterligare en person gripen för skjutningen på Storgatan
Publicerad 1 maj 2023 18:45
Uppdaterad 1 maj 2023 18:47

Foto: Alexander Isa.

Den 1 februari besköts en lägenhetsdörr i centrala Södertälje med flera skott. En person är sedan tidigare gripen. Nu har polisen gripit ytterligare en person som misstänkts för delaktighet.

Vid 01:46 den 1 februari fick polisen samtal om att flera skott avlossats mot en lägenhet på Storgatan. När de anlände till platsen upptäcktes flera skottskador på dörren till en bostad där en 26-årig man som är känd av polisen sedan tidigare.

En 47-årig man från Uppsala misstänks för skjutningen i Södertälje och greps tidigt på morgonen den 3 april. Nu har polisen gripit ytterligare en person för delaktighet i skjutningen på Storgatan den 1 februari. Den misstänkte är en 56-årig man skriven i Upplands Väsby och greps under tisdagen.

Skjutningen inträffade bara dagar efter att en bomb exploderade i Upplands Väsby som han misstänktes vara delaktig i, något han även häktades för tidigare i år.

I februari 2022 slog polisen till mot bostaden efter att hans mamma larmat om att hon hittat en bomb i hans garderob. Mannen greps, men släpptes bara några timmar senare och var på fri fot i väntan på rättegång, men sitter nu häktad misstänkt för detonationen i Upplands Väsby.

De båda männen, 47-åringen och 56-åringen, misstänkts för mordförsök och grovt vapenbrott.

(Annonslänk)

Dela artikeln