🕝 2 minuter
Tidigare säkerhetschefen: "Flyttat hit för att stanna"
Publicerad 9 augusti 2023 15:22
Uppdaterad 9 augusti 2023 15:22

Foto: Södertälje kommun

I fjol beslutade Anna Flink att lämna sin roll som kommunens säkerhetschef för att ta sig an en ny position i hemstaden. Nu, snart ett år senare, ångrar Flink inte beslutet.

Anna Flink anställdes av Södertälje kommun för ungefär 15 år sedan och har haft olika chefsroller. År 2019 tillträdde hon tjänsten som säkerhetschef i Södertälje, men meddelade i september 2022 att hon lämnade för en ny tjänst i hemstaden Kalmar.

– Jag trivs jättebra här i Kalmar, säger Anna Flink till Telgenytt.

Det ryktas i stadshuset att Flink söker en ny tjänst inom Södertälje kommun.
Hösten 2021 presenterades Stefan Hollmark som kommunens nya stadsdirektör, men i början av juni bekräftade Södertälje kommun att han lämnar uppdraget för att bli regiondirektör för Region Gotland.

Kort efter beskedet inledde Södertälje kommun en ansökningsprocess för att finna en ny stadsdirektör. Processen leds av Kommunstyrelseordförande Boel Godner i samarbete med rekryteringsbolaget ProAstri.

”Vi behöver en stadsdirektör med ett genomtänkt och grundat ledarskap som genomsyras av en hög grad av tillit och förtroende för chefer och medarbetare.”, framgår det på kommunens hemsida om rollen som som lämnas efter Stefan Hollmark.

Enligt flera oberoende källor ryktades det om att Anna Flink har ansökt till tjänsten som stadsdirektör i Södertälje. Bland annat berättar flera anställda i kommunen att det var en planerad strategi att lämna tjänsten som säkerhetschef i Södertälje för en ”tillfällig” position i Kalmar. Enligt uppgifter till Telgenytt planerades att hon sedan skulle söka anställning i Södertälje igen – fast denna gång som kommundirektör.

– Nej, det stämmer definitivt inte, så det kan jag dementera direkt. Jag hade ingen aning om att Stefan (Hollmark) skulle sluta. Jag trodde att han skulle jobba länge, säger Anna Flink, tidigare säkerhetschef i Södertälje.

Däremot bekräftar Flink att hon blivit tipsad om tjänsten som stadsdirektör i Södertälje.

Vill du tillbaka till Södertälje kommun?

– Det jag tänker är att det tar jag i så fall med den som skulle fråga, säger Flink.

Trivs du bra i Kalmar?

– Jag saknar Södertälje, det var fantastiska år. Jag trivs verkligen jättebra här i Kalmar, jag har flyttat hit för att stanna, avslutar Anna Flink.

Dela artikeln