🕝 1 minuter
Telge Energi: - "Var tredje svensk vill att elen kommer från solel"
Publicerad 21 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 21 oktober 2021 02:00

Niklas Holberg. Bild: Telge Energi.

Solel är i särklass den mest populära elkällan, mer än var tredje svensk vill att elen de använder ska komma från solkraft. Det rapporterar Telge Energi i en ny undersökning.

– För att vi ska producera så mycket solkraft som vi faktiskt kan, måste fler bli producenter. Vi behöver fler solpaneler på villor, på flerbostadshus, hos företag och fler solelparker, säger Niklas Holberg, affärsområdeschef för sol på Telge Energi i ett pressmeddelande.

Solel är även den viktigaste energikällan att satsa på inför framtiden, något som politikerna är väl medvetna om och utvecklat det gröna avtalet. Från 1 januari 2021 får du ett skatteavdrag på 15 procent för investeringar i så kallad grön teknik. Skatteavdraget ersätter det tidigare solcellsstödet och ladda-hemma-stödet.

– Politikerna har stimulerat utvecklingen med mer stabil finansiering för villaägare genom det gröna avdraget, och det är viktigt att villaägarna nu får behålla stabilitet och att det inte tillkommer nya avgifter.

Enligt undersökningen kan 46 procent av befolkningen tänka sig betala mer för solceller som är hållbart producerade och 72 procent kan tänka sig att sätta upp solceller där de bor.

Telge Energi satsar på lokalproducerad solkraft – Ska bygga 40 solelparker

Dela artikeln