Nöje
🕝 2 minuter
Struerpokalen till SM-medaljören Alice Ekblom
Publicerad 4 juni 2024 20:00
Uppdaterad 4 juni 2024 20:00
Fotograf: Swavek Dydisko

Årets Struerpokal går till 17-åriga stjärnskottet Alice Ekblom från Enhörna, som imponerade stort med sina prestationer och tog både silver- och bronsmedalj i årets senior-SM i taekwondo.

Södertäljes danska vänort Struer instiftade Struerpokalen som ett hederspris vid invigningen av Scaniarinken den 2 oktober 1970. Priset delas årligen ut och belönar föregående års bästa idrottsprestation – individuellt eller i lag – utförd av en ungdom som under året fyllt högst 18 år.

Sedan 1970-talet har Södertälje kommun haft traditionen att dela ut Struerpokalen till ungdomar som utmärkt sig inom idrotten. I år går den prestigefyllda pokalen till Alice Ekblom, som med sina imponerande prestationer i taekwondo har satt Enhörna på kartan.

– När jag fick höra att jag nominerats till Struerpriset trodde jag verkligen inte att jag skulle få det och därför blev jag ännu mer chockad när jag fick veta att jag vann. Det är en ära. Det är jättekul att taekwondon och min klubb blir uppmärksammad på det här sättet. Taekwondoakademin har många bra coacher med många års erfarenhet och jag hade inte kunnat uppnå de mål jag gjort utan dem, säger Alice Ekblom.

Utdelningen av Struerpokalen sker i samband med nationaldagsfirandet på Torekällberget den 6 juni. Alice Ekbloms framgångar och engagemang i sporten gör henne till en välförtjänt mottagare av denna utmärkelse, och hon fortsätter att vara en inspirationskälla för unga idrottare i Södertälje och Enhörna.

– Jag är stolt över att Södertälje är en stark och framgångsrik idrottskommun. Idrott förenar och skapar möjligheter till gemenskap. Idag får jag äran att ge hederspriset till en av våra mycket duktiga ungdomar. Alice har imponerat med sina prestationer och är en inspirerande idrottare, så hon är väl värd denna pokal, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun.

"Alice har nått stora framgångar under senior-SM i Taekwondo 2024. Hon tog silver i sparring och brons i mönster. Det ser vi som stort då Alice tävlade under dispens eftersom hon bara är 17 år. Alice är inte bara en duktig atlet utan också ungdomsledare inom TKA Södertälje IF och bidrar till utvecklingen av Taekwondo i Södertälje.”, lyder motiveringen till utmärkelsen Struerpokalen.

Dela artikeln