🕝 1 minuter
Stor manifestation mot våldet - "Hela Södertälje kraftsamlar"
Publicerad 7 oktober 2022 01:52
Uppdaterad 7 oktober 2022 01:52

Foton: Alex Ataseven.

Goda krafter i Södertälje kraftsamlar mot våldet och den senaste tidens skjutningar.

Nu på söndag anordnar Södertälje kommun, tillsammans med bland annat de Syrisk-ortodoxa kyrkorna, en stor manifestation.

– Nu är det mycket viktigt att hela Södertälje kraftsamlar i en stor manifestation mot det dödliga våldet som eroderar i Södertälje och Sverige, säger Metin Hawsho, Liberalernas gruppledare, till Telgenytt.

Budskapet från Södertäljeinvånarna är glasklart – våldet och kriminaliteten måste få ett stopp.

Den bilden delar Polismyndigheten som bland annat gett Södertälje nationell förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

Syrisk-ortodoxa kyrkorna, S:t Jacobs och S:t Afrem. Foto: Alex Ataseven.

Nu har även Södertäljes politiker enats, våldet, dödsskjutningarna och kriminaliteten måste få stopp. Tillsammans med de syrisk-ortodoxa kyrkorna, S:t Jacobs och S:t Afrem samt Syrianska och Assyriska föreningarna anordnar kommunen en stor manifestation som hålls nu på söndag.

– Det är helt obegripligt, förskräckligt och förödande att unga människor dödas på öppen gata. Vi kan inte tillåta att de mörka krafterna tar över det offentliga rummet. Det behövts mycket stora polisiära och sociala insatser för att tränga tillbaka den organiserade brottsligheten, säger Metin Hawsho (L).

Manifestationen hålls på söndag den 9 oktober klockan 14:00 på Stora Torget i centrum.

Läs även: – Enad front – ”Vi tar initiativ för ett tryggare Södertälje”

Dela artikeln