Företag i fokus:

Annons

Enad front – ”Vi tar initiativ för ett tryggare Södertälje”

kyrka

Foto: Alex Ataseven.

Rekordmånga dödsskjutningar och omfattande gängkriminalitet har under de senaste månaderna rapporterats i Sverige och i vår stad Södertälje.

Med anledning av detta har vi, föreningar och syrisk-ortodoxa församlingar i Södertälje, inlett ett mer djupgående samarbete.

Vi kan inte längre stillatigande se på när unga människor tvingas in i kriminalitet och deras liv släcks. I vårt civiliserade samhälle får vi inte tillåta destruktiva och kriminella krafter att ta över. De senaste årens utveckling kan därför inte tolkas på annat sätt än att vi har svikit den uppväxande generationen.

Vi kommer aldrig acceptera att unga människors liv avslutas på det sätt vi har varit med om senaste tiden. Än mindre kan vi acceptera att människor i vår stad känner rädsla och oro i sin vardag som en konsekvens av det ökade våldet.

Civilsamhället är en kraft att räkna med i det förebyggande arbetet. Vi vill verka för ett tryggt Södertälje och för att unga ska se möjligheter, känna hopp och delaktighet i samhället.

För att motverka att unga människor söker sig till kriminella gäng behövs mer omfattande satsningar på socialtjänst, skola, förskola, psykisk hälsa och en meningsfull fritid som ger unga framtidshopp.

Vi är övertygade om att vi med gemensamma krafter kan göra skillnad. Därför kommer vi att ta kontakt med kommunen, polisen och andra som vill bidra till det förebyggande arbetet för att diskutera konkreta åtgärder.

  • Birgitta Kaya, S:t Afrem, syrisk-ortodoxa kyrkan i Södertälje
  • Sonya Aho, Assyriska föreningen i Södertälje
  • Besim Aho, S:t Jacob av Nsibin, syrisk-ortodoxa kyrkan i Södertälje
  • Jack Maximurad, Syrianska föreningen i Södertälje
  • Polin Shahho, S:t Gabriel-kyrkan i Södertälje
  • Wisam Issa, S:t Touma-kyrkan i Södertälje

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 oktober 2022 20:03

Elpriserna ökar ytterligare i Nykvarn och Södertälje idag

Södertälje kommun, Nykvarn. Montage Alex Ataseven

Arkivbild

Elpriset i Nykvarn och Södertälje kommun , steg under tisdagen till den högsta sedan den 7 september. Idag väntas elanvändningen bli ännu dyrare för Nykvarn och Södertäljebor.

Under gårdagen låg priser på 3,90 kronor per kWh och idag stiger priset till 4,25 kronor enligt nordiska elbörsen, Nordpool. Enligt beräkningen väntas timpriset vara som allra högst mellan klockan 17 och 18 för hushållen och företagen i Nykvarn och Södertälje.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,31 kronor per kWh, alltså ungefär fem gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,84 kronor per kWh.

Under det senaste året har det varit markanta skillnader i pris mellan de olika prisområden i Sverige, men just i morgon är snittpriset detsamma i hela landet.

Dagens elpris, i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, blir det högst dagspriset sedan augusti månad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 21:54

DEBATT: Moderaternas livlina till Socialdemokraterna

Boel Rosen

Foto: Shamash Oyal.

När jag för några månader sedan läste om hur kristdemokrater kände sig lurade över ett samarbete med Socialdemokraterna så skrattade jag lite smått för mig själv.

I allra flesta kommuner kramas KD med L, M, och SD, men inte här i Södertälje. Här lever politiken sitt egna liv sedan många år tillbaka.

I vår stad är det häpnadsväckande hur det luktas i stjärten på Socialdemokraterna och finner märkligt nog guld och gröna skogar. Tog föregivet att Moderaternas nos är betydligt känsligare andras.

Jag har röstat blått sedan Carl Bildt var en gröngöling på 80-talet och jag minns när Marita Lärnestad tackades av och Rosenberg klev på. En yngling som vill mycket inför varje val. Som moderat i Södertälje har jag inte haft höga krav på gruppledaren, men att svika sina väljare genom att ingå samarbete med Socialdemokraterna är under all kritik och ett löftesbrott mot trofasta väljare. Vi moderater vill inte ha ett samarbete med sossar.

Socialdemokraterna i Södertälje har trampat i gyttjan allt för länge och ligger väldigt pyrt till.

Hade jag fått säga mitt så hade jag uppmanat Moderaternas gruppledare att stå rakryggad och ta nya tag inför valet 2026 och låta Socialdemokraterna konfrontera sin stormiga tid som väntar.

En KD-vilde som är anmäld för sexuellt ofredande och nu ryktet om att ännu en högt uppsatt politiker anklagats för olämpligt beteende mot kvinnor. Socialdemokraterna har en rörig och osäker tid framför sig.

Istället kastade Moderaternas gruppledare en glänsande livlina till sina politiska motståndare. Varför.

Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna

Med Moderaternas livlina kan Socialdemokraterna nu damma av sig allt det negativa som förknippas med dem och klippa alla kontaminerade band som hotar makten. Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna och uppenbarligen lika lätt som att stjäla godis från ett barn.

Detta gynnar enbart Socialdemokraterna i sista raden. För Moderaternas del betyder det tappat förtroende. Vad som sades, eller lovades, för att övertala Rosenberg är jag och många andra intresserade av att veta.

Moderaternas gruppledare har på ett väldigt oansvarig sätt lurat tusentals väljare i Södertälje och kan ha gjort sig skyldig till ett löftesbrott. Ingen moderat som jag känner vill se ett samarbete med Socialdemokraterna och förknippas med skandalerna som florerar runt dem.

Jag är väldigt besviken.

Hans

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 16:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 14:26

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)