🕝 2 minuter
SSK söker ny klubbchef efter Anderssons avgång
Publicerad 1 juli 2024 11:50
Uppdaterad 1 juli 2024 11:50
Foto: Alexander Isa

Efter beskedet om klubbchef Robert Anderssons avgång söker Södertälje Sportklubb nu en ny ledare för att ta över rollen.

Förra veckan meddelade SSK att klubbchef Robert Andersson kommer att avgå från sin tjänst den 31 augusti. Andersson, som tillträdde i slutet av 2019, lämnar klubben i samråd med styrelsen. Nu söker SSK en ny VD/klubbchef genom en offentlig annons.

Södertälje Sportklubb, med en 100-årig historia inom svensk ishockey, har etablerat sig som en framstående förening. Med 74 säsonger i högsta ligan och sju SM-guld är klubben en av de mest framgångsrika i svensk ishockeyhistoria.

Klubben befinner sig i en spännande fas med höga förväntningar och söker nu en engagerad och erfaren ledare som kan ta SSK vidare mot nya framgångar och fortsätta att bygga på dess starka traditioner och höga ambitioner.

På klubbens hemsida framgår att föreningen vilar på tre viktiga hörnpelare: den professionella elitverksamheten, den ideella föreningsverksamheten och den kommersiella delen, som tillsammans omsätter cirka 70 miljoner kronor årligen. Erfarenhet inom flera av dessa områden är en fördel för den som söker tjänsten som klubbchef. Den nya direktören kommer, tillsammans med styrelsen, att delta i det strategiska arbetet för att fortsätta utveckla SSK.

"Som VD/Klubbdirektör för SSK förväntar vi oss att du är en positiv och inspirerande ledare med förmågan att både skapa en god laganda och att få medarbetarna att ”lyfta”. Klubben har många viktiga intressenter och därför är det också viktigt att kunna kommunicera såväl internt som externt. SSK har liksom flertalet klubbar i HockeyAllsvenskan en begränsad organisation där det är viktigt att alla drar åt samma håll och stöttar varandra i den dagliga verksamheten. Många gånger blir det att ”kavla upp ärmarna” och tillsammans lösa dom utmaningar som uppstår. Det gäller att kunna managera och prioritera ekonomin i en omfattande verksamhet där önskemålen ofta måste ställas mot en ekonomisk verklighet.", skriver SSK i jobbannonsen.

Sista ansökningsdagen är nu på fredag den 5 juli.

Dela artikeln