🕝 1 minuter
SSKs klubbdirektör Robert Andersson avgår
Publicerad 24 juni 2024 18:28
Uppdaterad 24 juni 2024 18:28
Foto: Alexander Isa

Södertälje Sportklubbs klubbdirektör Robert Andersson har beslutat att avgå. Han kommer att fortsätta sitt arbete fram till slutet av sommaren för att säkerställa en smidig övergång.

– Robban har betytt mycket under sina fem säsonger i SSK. Med hårt och uppoffrande arbete har han tillsammans med sin lugna ledarstil tagit klubben vidare på sin resa. Han ledde också klubben framåt under en mycket svår tid genom pandemin med alla dom utmaningar detta gav för klubben och övriga idrottssverige, säger klubbens ordförande Peter Onstrand.

Beslutet har fattats i samråd med klubbens styrelse och meddelades på SSK hemsida. Under sin sista tid kommer Andersson att arbeta för att slutföra påbörjade projekt, starta den kommande säsongen och överlämna ansvaret på ett strukturerat sätt.

- Styrelsen anser dock att tiden nu är mogen för ett nytt ledarskap i det läge vi befinner oss i och för att fortsätta utvecklingen dit vi vill, säger Peter Onstrand.

Robert Andersson, som tillträdde som klubbdirektör för Södertälje Sportklubb i slutet av 2019, kommer att avsluta sin tjänst den 31 augusti.

- Det har varit fantastiskt att ha fått förtroendet att göra den här resan under fem år i en av svensk ishockeys mest traditionsrika och engagerande idrottsklubbar. Jag ser med spänning fram emot nästa steg för klubben. Men även för mig personligen då jag har fyllt på med erfarenhet och kunskap, upplevt framgångar och motgångar och fått vänner i alla delar av klubbens stora nätverk under de här oförglömliga åren. Det ska bli oerhört intressant att se hur jag kan dra nytta av det i mitt nästa uppdrag, säger Robert Andersson.

Dela artikeln