🕝 1 minuter
Snöplig förlust för Nykvarn i Jönköping
Publicerad 7 oktober 2024 14:32
Uppdaterad 7 oktober 2024 14:32

Det var ett revanschsuget Nykvarn som reste ner till Jönköping för att komma tillbaka till vinnarspåret. Så blev det dock inte och det var hemmalaget som drog det längsta strået i en tajt match.

Det var Jönköping som tog tag i taktpinnen tidigt och förde spelet under stora delar av den första perioden. Ledningen stannade dock på 1–0 för hemmalaget efter flera kvalificerade räddningar från Lucas Orrmo. Nykvarnskeepern var besviken på sitt lag efter period ett och menade i Expressens sändning att ”laget satt kvar på bussen” och inte riktigt var redo.

Nykvarn skulle dock rycka upp sig i den andra perioden och efter dryga fyra minuter kunde Hampus Ahrén trycka in kvitteringen till 1–1, hans 99e poäng i SSL-sammanhang. Ett ledningsmål skulle också komma efter ett distinkt skott från Liam Arvidsson. Nykvarn i ledning med 1–2 och ett fördelaktigt läge inför period tre.

Jönköpings Anton Svanberg skulle komma att bli en huvudrollsinnehavare i den tredje perioden. Först gjorde han Jönköpings kvitteringsmål i numerärt överläge, och bara tre minuter från slutet gav han även hemmalaget ledningen med 3–2. Nykvarn hade dock inte givit upp och i spel sex mot fem kunde Kevin Rigogiannis kvittera efter en vacker passning från Hampus Ahrén som med det gick upp på milstolpen 100 poäng i SSL.

3–3 efter 60 spelade minuter och förlängning. Övertidsperioden slutade dock mållöst och lagen fick således förbereda sig för straffar. Väl där var det till slut Jönköping som drog det längsta strået efter hela 12 straffar där båda målvakterna stod för flera fina räddningar. Nykvarn fick därför åka hem från Jönköping med en poäng i bagaget och får ladda om inför nästa match som spelas på hemmaplan mot Kalmarsund på lördag.

Målskyttar Nykvarn: Hampus Ahrén, Liam Arvidsson, Kevin Rigogiannis