🕝 1 minuter
Två gripna i Spanien för skjutningen i Hovsjö
Publicerad 27 december 2023 19:12
Uppdaterad 10 januari 2024 03:03

Foto: Shamash Oyal

Sedan tidigare har polisen tre personer misstänkta för skjutningen i Hovsjö, varav en fortfarande är frihetsberövad. Nu rapporterar LT att ytterligare två misstänkta personer har gripits – av spansk polis.

Det var den 9 december som flera maskerade gärningsmän avlossade flera skott mot tre personer. Två skottskadades lindrigt, men en vårdas fortfarande på sjukhus för mycket svåra skador. Enligt obekräftade uppgifter till Telgenytt sköts han i ansiktet.

Samma kväll som skjutningen inträffade grep polisen tre personer. Två släpptes senare, men den tredje, en 16-åring, anhölls på sannolika skäl för grovt vapenbrott och försök till mord.

Två ytterligare misstänkta har nu gripits efter en intensiv jakt som involverande polismyndigheter från flera olika länder.

 LT rapporterar att det handlar om en 22-årig man, misstänkt för grovt skyddande av brottsling, och en 19-årig man, misstänkt för mordförsök. Bägge misstänks ha anknytning till Saltskogfalangen och har gripits i Spanien, dit de tros ha flytt.

Dela artikeln