🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Nytt bolag tar över efter Attendo
Publicerad 8 september 2022 03:13
Uppdaterad 8 september 2022 03:13

VD Saand, Andreas Sandberg. Montage/Bild: Alex Ataseven/Pressbild.

I helgen kunde Telgenytt avslöja att Attendo väljer att avstå från fortsatt samarbete med Södertälje kommun.

Men nu kan Telgenytt berätta att det etablerade hemtjänstbolaget Saand skrivit avtal med Södertälje kommun och startar verksamheten i december, det meddelar bolaget på sin hemsida.

– Det känns verkligen kul att få komma in med vårt omtyckta arbetssätt och att få göra skillnad för äldre i ännu en kommun. Vi räknar med att anställa drygt 100 personer till organisationen i Södertälje, så det blir en stor enhet, säger VD Andreas Sandberg, i samband med kontraktsskrivningen med kommunen.

Avtalet med Södertälje kommun skrevs på i somras och på sin hemsida meddelar Saand, som bland annat finns i Botkyrka, Västervik och Värmdö inom kort, att rekryteringen redan är i full gång.

Linda Bengtsson, presschef på Attendo, bekräftade för Telgenytt att de lämnar hemtjänsten i Södertälje. Foto: Alex Ataseven / Pressbild.

Nu rapporterar LT att Saand tar över Attendos uppdrag samt att det nya kontraktet, som omfattar 6 000 timmar i månaden, möjligtvis kan bidra till 200 nya tjänster.

– Den första december ska vi vara startklara och innan dess ska vi ha fixat både en lokal och ha anställt minst hundra personer, säger VD Andreas Sandberg till LT.

Vidare berättar Sandberg till tidningen att de redan nu arbetar för fyllt med att rekrytera ny personal, men hur många som rekryteras från Attendo är ännu oklart.

– Vi har börjat gå ut med annonser och vi har haft kontakt med anställda hos företag som tidigare drivit hemtjänst i kommunen. Och så rekryterar vi från lokala arbetsförmedlingar, så klart, säger han till Lt.

Kontraktet med Södertälje kommun börjar gälla den 1 december 2022 och gäller i fyra år.

Dela artikeln