Företag i fokus:

Annons

TELGENYTT AVSLÖJAR: Attendo lämnar hemtjänsten i Södertälje

Alex Ataseven.jpg8

Linda Bengtsson, presschef på Attendo, bekräftar för Telgenytt. Foto: Alex Ataseven / Pressbild.

Just nu pågår en upphandling om hemtjänsten i Södertälje kommun där fyra aktörer ges chansen att samarbeta med kommunen. Men nu kan Telgenytt avslöja att det privata vårdbolaget Attendo väljer att avstå från fortsatt samarbete med Södertälje kommun.

– Vi har valt att inte lämna anbud för hemtjänst i Södertälje, säger Linda Bengtsson, presschef på Attendo, i ett mail till Telgenytt.

Var fjärde år upphandlar Södertälje kommun hemtjänsten som berör cirka 1850 personer som ger fyra aktörer, nya som befintliga, att ansöka om att vara hemtjänstutförare i kommunen. Utförarna idag är Södertälje kommun själva, Aros Omsorg, Attendo och Eveo. Men nu kan Telgenytt avslöja att Attendo avstår från fortsatt samarbete inom hemtjänsten i kommunen.

Enligt Attendo själva väljer bolaget att lämna hemtjänsten i Södertälje för att istället fokusera på andra kommuner.

Attendo lämnar hemtjänsten i Södertälje. Foto: Alex Ataseven.

Enligt en källa med insyn i ärendet, som Telgenytt har talat med, väljer Attendo att lämna främst på grund av den svaga lönsamheten inom hemtjänstverksamheten i Södertälje. Dessutom nämns de risker som är förknippade med att agera som utförare i Södertälje kommun.

– Attendo är ett börsnoterat bolag som måste ta hänsyn till sina aktieägare. Jag tror att hemtjänsten inom Södertälje kommun inte är ett tryggt alternativ för Attendo som har för mycket att riskera. Det finns många duktiga hemtjänstbolag där ute som gör precis som Attendo, de håller sig borta från Södertälje kommun, berättar en person med insyn i ärendet till Telgenytt och fortsätter.

– Skulle Attendo få problem med sitt IVO-tillstånd på grund av verksamheten i Södertälje kommun så är det 4 miljarder kronor i börsvärde som riskerar att går upp i rök. När man målar upp det på de viset så är det väldigt vettigt av Attendo att säger tack och hej till hemtjänsten i Södertälje, berättar uppgiftslämnaren.

På Attendos pressavdelning väljer bolaget att inte kommentera uppgifterna om varför bolaget avstår från att lämna anbud om hemtjänst i Södertälje.

– Vi har valt att inte lämna anbud för hemtjänst i Södertälje. Vi kommer att samverka med nya utförare för att övergången ska bli så trygg som möjligt för både medarbetare och kunder. De medarbetare som väljer att stanna inom Attendo kommer att erbjudas arbete i andra kommuner där vi verkar, säger Linda Bengtsson, presschef på Attendo.

Foto: Alex Ataseven.

På kommunen i Södertälje bekräftas Attendos frånvaro i upphandlingen.

– Ja, det stämmer. Det är givetvis tråkigt för de äldre som idag har hemtjänst via Attendo som nu kommer att behöva byta utförare. Det är ju kontakter med medarbetare som de haft över tid. Vi hoppas att medarbetare anställda hos Attendo väljer att stanna kvar i Södertälje. När upphandlingen är avslutad kommer vi att analysera utfallet och kan då uttala oss mer om detta, säger Karin Björkryd, Omsorgsdirektör Södertälje kommun, till Telgenytt.

Har ni satt ett datum på när upphandlingen ska avslutas?

– Nej, den är satt på paus på grund av att en leverantör har överprövat att de blivit uteslutna i upphandlingen, säger Karin.

Attendo arbetar med kommunen fram till den sista november i år, därefter lämnar bolaget hemtjänsten i Södertälje bakom sig.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 september 2022 12:12
Senast uppdaterad: 3 september 2023 16:42

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors