🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Mikael Ishak uttagen till landslaget
Publicerad 14 september 2022 17:44
Uppdaterad 14 september 2022 17:44

Mikael Ishak. Foto: Cc.

Tidigare i år ledde Södertäljesonen Mikael Ishak sin polska klubb Lech Poznan till ligatitel och toppade den polska skytteligan för säsongen.

Nu är han uttagen i truppen när svenska landslaget spelar sista två matcherna i Nations League-gruppspelet.

– Han är en klassisk måltjuv, klok spelare som alltid varit en bra fotbollsspelare och hela tiden funnits med på vår radar, säger förbundskaptenen Janne Andersson under en presskonferens

Nästa vekna, lördagen den 24 september, möter det svenska fotbollslandslaget Serbien borta och Slovenien hemma tre dagar senare, den 27 september.

Under presskonferensen på onsdagen var Södertäljesonen Mikael Ishak en av 25 spelare när truppen presenterades. Ishak, som i maj ledde sin polska klubb Lech Poznan till ligatiteln och toppade den polska skytteligan, har kort succén även jagats av flera storklubbar.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson. Foto: Creative Commons.

Nu får Mikael Ishak chansen av Janne Andersson när landslaget spelar de två sista matcherna i Nations League kommande vecka.

– Han har hela tiden funnits med på vår radar. Nu kände vi att det var dags att ha med honom, han har gjort ganska många mål här på slutet och har en ledande roll och haft det ett tag nu i Poznan. En riktig matchvinnare, säger förbundskaptenen Janne Andersson på presskonferensen.

Södertäljesonen hjälte i Polen – Här lyfter Mikael Ishak pokalen infört tusentals

Dela artikeln