🕝 1 minuter
Södertäljesonen hjälte i Polen - Här lyfter Mikael Ishak pokalen infört tusentals
Publicerad 23 maj 2022 02:00
Uppdaterad 23 maj 2022 02:00

Läsarbild.

I helgen vann han den polska ligatiteln med Lech Poznan och toppade den polska skytteligan för säsongen.

Södertäljesonen Mikael Ishak fortsätter att briljera utomlands.

Guldet var redan säkrad näst sista matchen för säsongen som spelades för två helger sedan. Där blev Ishak matchhjälte när han avgjorde ett glödhett derby och säkrade guldet för sitt polska lag.

I helgen lyfte Södertäljesonen, lagkapten och matchjälten Mikael Ishak pokalen inför tusentals människor på Stadion Miejski i Polen.

Mikael Ishak lämnade moderklubben Assyriska efter att ha skrivit kontrakt med tyska Bundesligaklubben FC Köln 2011. Därefter blev det bland annat spel med Italienska Serie A-klubben Parma, danska Randers FC och den 14 juli 2020 skrev han på ett treårskontrakt med polska Lech Poznań.

Nu är Mikael Ishak en av de mest omtalade namnen i Polen efter helgens ligatitel. Södertäljesonen Ishak avgjorde derby mot Warta där han i slutet på första halvlek dundrade in 2-1 och fastställde slutresultatet.

Som derbykung i Polen och ett ligaguldet på CV:t, kan Mikael även stoltsera med att toppa den polska skytteligan med 18 mål och hamnade på en delad andraplats.

Men spel för det svenska landslaget är i nuläget inte aktuellt.

Efter helgens strålkastarljus som riktats mot Mikael Ishak och den fantastiska prestationen under säsongen i Polen, bör Sveriges förbundskapten, Janne Andersson, tänka till en andra gång.

TV: Här lyfter Mikael Ishak pokalen inför tusentals.

Dela artikeln