Företag i fokus:

Södertäljesonen hjälte i Polen – Här lyfter Mikael Ishak pokalen infört tusentals

2022_05_07EA67EC-B7C0-424E-8734-4E29C9EB82A3

Läsarbild.

I helgen vann han den polska ligatiteln med Lech Poznan och toppade den polska skytteligan för säsongen.

Södertäljesonen Mikael Ishak fortsätter att briljera utomlands.

Guldet var redan säkrad näst sista matchen för säsongen som spelades för två helger sedan. Där blev Ishak matchhjälte när han avgjorde ett glödhett derby och säkrade guldet för sitt polska lag.

I helgen lyfte Södertäljesonen, lagkapten och matchjälten Mikael Ishak pokalen inför tusentals människor på Stadion Miejski i Polen.

Mikael Ishak lämnade moderklubben Assyriska efter att ha skrivit kontrakt med tyska Bundesligaklubben FC Köln 2011. Därefter blev det bland annat spel med Italienska Serie A-klubben Parma, danska Randers FC och den 14 juli 2020 skrev han på ett treårskontrakt med polska Lech Poznań.

Nu är Mikael Ishak en av de mest omtalade namnen i Polen efter helgens ligatitel. Södertäljesonen Ishak avgjorde derby mot Warta där han i slutet på första halvlek dundrade in 2-1 och fastställde slutresultatet.

Som derbykung i Polen och ett ligaguldet på CV:t, kan Mikael även stoltsera med att toppa den polska skytteligan med 18 mål och hamnade på en delad andraplats.

Men spel för det svenska landslaget är i nuläget inte aktuellt.

Efter helgens strålkastarljus som riktats mot Mikael Ishak och den fantastiska prestationen under säsongen i Polen, bör Sveriges förbundskapten, Janne Andersson, tänka till en andra gång.

TV: Här lyfter Mikael Ishak pokalen inför tusentals.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 23 maj 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors