Företag i fokus:

Annons

Klubbar från Tyskland och Saudiarabien jagar Ishak

Mikael Ishak. Foto: Creative Commons.

I maj ledde Södertäljesonen Mikael Ishak sin polska klubb Lech Poznan till ligatiteln och toppade den polska skytteligan för säsongen.

Nu vill bland annat storklubben St Pauli värva tillbaka Ishak till Tyskland enligt tidningen MorgenPost.

Mikael Ishak lämnade moderklubben Assyriska 2011 för tyska FC Köln 2011. Efter spel med bland annat Italienska Serie A-klubben Parma, danska Randers FC och Nürnberg skrev han på för ett treårskontrakt med polska Lech Poznań den 14 juli 2020.

I Polen utsås han som lagkapten och var en av lagets främsta spelare under säsongen. Ishak ledde sitt lag till ligatiteln i maj och även till Champions League-kvalet med 18 mål och sex assist.

I tisdags inleddes kvalet till Champions League där Isahk gjorde matchens enda mål och ledde Poznan till seger mot Qarabag, 1-0.

Nu vill St Paulis sportchef Andreas Bornemann, som känner Ishak från tiden när han spelade i Nürnberg, värva honom tillbaka till Tyskland.

Mikeal Ishak lyfte pokalen efter ligaguldet i Polen. Foto. Läsarbild.

Men enligt Hamburger Morgenpost tittar, förutom St Paulis i Tyskland, även klubbar från Saudiarabien på svensken som har ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023

Enligt uppgifter vill polska klubben i nuläget inte sälja sin kapten som har ett värde på 3 miljoner euro vars kontrakt löper på ytterligare ett år.

Men enligt uppgifter till tidningen har Ishak även fått erbjudanden från klubbar i Saudiarabien. Det i sin tur gör det inte lätt för tyska klubben att värva Ishak.

”För en 29-åring vars karriär är på topp skulle det vara ett steg nedåt i sportsliga termer, men en uppgång ekonomiskt.”, skriver tidningen.

Läs även: – Södertäljesonen hjälte i Polen – Här lyfter Mikael Ishak pokalen infört tusentals

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 juli 2022 09:30
Senast uppdaterad: 9 juli 2022 10:50

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors