Företag i fokus:

Annons

Klubbar från Tyskland och Saudiarabien jagar Ishak

Mikael Ishak. Foto: Creative Commons.

I maj ledde Södertäljesonen Mikael Ishak sin polska klubb Lech Poznan till ligatiteln och toppade den polska skytteligan för säsongen.

Nu vill bland annat storklubben St Pauli värva tillbaka Ishak till Tyskland enligt tidningen MorgenPost.

Mikael Ishak lämnade moderklubben Assyriska 2011 för tyska FC Köln 2011. Efter spel med bland annat Italienska Serie A-klubben Parma, danska Randers FC och Nürnberg skrev han på för ett treårskontrakt med polska Lech Poznań den 14 juli 2020.

I Polen utsås han som lagkapten och var en av lagets främsta spelare under säsongen. Ishak ledde sitt lag till ligatiteln i maj och även till Champions League-kvalet med 18 mål och sex assist.

I tisdags inleddes kvalet till Champions League där Isahk gjorde matchens enda mål och ledde Poznan till seger mot Qarabag, 1-0.

Nu vill St Paulis sportchef Andreas Bornemann, som känner Ishak från tiden när han spelade i Nürnberg, värva honom tillbaka till Tyskland.

Mikeal Ishak lyfte pokalen efter ligaguldet i Polen. Foto. Läsarbild.

Men enligt Hamburger Morgenpost tittar, förutom St Paulis i Tyskland, även klubbar från Saudiarabien på svensken som har ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023

Enligt uppgifter vill polska klubben i nuläget inte sälja sin kapten som har ett värde på 3 miljoner euro vars kontrakt löper på ytterligare ett år.

Men enligt uppgifter till tidningen har Ishak även fått erbjudanden från klubbar i Saudiarabien. Det i sin tur gör det inte lätt för tyska klubben att värva Ishak.

”För en 29-åring vars karriär är på topp skulle det vara ett steg nedåt i sportsliga termer, men en uppgång ekonomiskt.”, skriver tidningen.

Läs även: – Södertäljesonen hjälte i Polen – Här lyfter Mikael Ishak pokalen infört tusentals

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 juli 2022 09:30
Senast uppdaterad: 9 juli 2022 10:50

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)