🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Här sker sexköp i centrala Södertälje
Publicerad 25 april 2023 20:29
Uppdaterad 25 april 2023 20:35

Gallerian Kringlan i centrum. Foto: Alexander Isa.

Prostitution förekommer öppet på flera platser mitt i centrala Södertälje. Det rapporterar LT som bland annat talat med anställda i Kringlangallerian som tvingats ringa vakterna flera gånger.

I en rapport som Södertälje kommun släppte i december 2022 framkom det att prostitution förekommer på flera håll i staden och att det främst handlar om människor i en utsatt situation. Bakom prostitutionen finns diverse orsaker så som dålig ekonomi, intellektuell funktionsnedsättning, psykisk ohälsa, missbruk, neuropsykiatrisk diagnos och även tidigare trauma från tidigare utsatthet av sexuella övergrepp.

Nu vittnar vittnar flera anställda på Kringlan, enligt LT, om hur unga romska kvinnor som går in på toaletter med äldre män, men det ska inte vara de som sitter och tigger utan de som går runt. Sexköp ska även ske på gågatan och i garaget samt att vissa av de som säljer skulle kunna vara minderåriga.

– En gång såg vi en gammal gubbe som kom upp i hissen, hon väntade utanför och så drog hon med honom in på toaletten, säger en anställd i gallerian till LT.

Ägarna till gallerian, Stadsrum Fastigheter, har informerats om situationen och berättar för LT att de har väktare på plats under butikernas öppettider och framför att hyresgästerna kan kontakta dem om de ser något som inte står rätt till.

Läs även – Prostitution i Södertälje kartlagd i ny rapport

(Annonslänk)

Dela artikeln