🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Häktad för mord och mordförsök i Farsta
Publicerad 13 juni 2023 15:40
Uppdaterad 13 juni 2023 16:14

Arkivbild

En av de två 20-åringarna som greps i Järna, misstänkta för mord i Farsta, har häktats. Den häktade är en man skriven i Södertälje med polskt medborgarskap.

Det var i lördags som fyra personer sköts i Farsta Centrum, vilket resulterade i att en 15-årig pojke och en man i 40-årsåldern avled av sina skador. Efter en stor biljakt, som slutade i Järna, greps två misstänkta män i 20-årsåldern.

En av de två 20-åringarna som greps, misstänkta för två mord i Farsta, har nu blivit häktad, medan förhandlingar för den andra kommer att hållas inom kort.

Här grips 20-åringarna i Järna. Läsarbild.

Den häktade är en Södertäljebo född 2004 med i polskt medborgarskap, medan den andra mannen är man skriven i Haninge. Södertäljebon dömdes 2020 till ungdomstjänst efter att ha tillsammans med en annan person rånat flera individer vid Älvsjö station. Dessutom blev han gripen för ringa narkotikabrott så sent som i mars i år.

Enligt uppgifter till Telgenytt genomförde polisen även en stor razzia i Ronna där Södertäljebon är skriven strax efter gripandet i Järna.

Männen misstänks för två mord och två fall av mordförsök, men båda nekar till de brott som de står misstänkta för.

TV: Här grips misstänkta efter skjutning

(Annonslänk)

Dela artikeln