🕝 2 minuter
Polischefen: - "Svensk polis kraftsamlar i Södertälje"
Publicerad 10 oktober 2022 15:52
Uppdaterad 10 oktober 2022 16:07

Montage/Bild: Shamash Oyal / Polismyndigheten.

Smärtgränsen för Södertäljeborna är nådd – och passerad.

Hela staden, samt Sveriges poliskår, kraftsamlar för att stoppa det dödliga skjutvåldet och kriminaliteten i Södertälje.

– Man kan påstå att hela svensk polis just nu kraftsamlar till Södertälje, sade polischefen Mats Löfving till Sveriges Radio i en tidigare intervju.

Under söndagen hölls en stor manifestation på Stora Torget i centrum mot det eskalerade våldet. Ett initiativ av Södertälje kommun, tillsammans med de syrisk-ortodoxa kyrkorna, S:t Jacobs och S:t Afrem, föreningar från Assyriska och Syrianska.

Tusentals tog sig till centrum för att ta ställning mot det dödliga våldet och för att få bukt på våldet och på dödsskjutningarna har stora polisära resurser skickats till Södertälje. Enligt polischef Mats Löfving har det bland annat skickats uniformerad polis, men även andra former av experter och resurser från nationell nivå till Södertälje.

Manifestationen på Stor torget i söndags. Foto: Shamash Oyal.

Och det hårda arbetet har resulterat i att totalt sex personer just nu sitter frihetsberövade och kopplas till tre mord.

Tre unga tonåringar sitter häktade för mordet på en 19-årinig i Södertälje. En 17-åring, skriven i Hägersten, sitter häktad för mordet på en 41-åring och idag, måndag den 10 oktober, begärdes två tonåringar häktade för dödskjutning i Saltskog föregående vecka.

I Södertälje har elva skjutngianr inträffat i Södertälje får varav fem med dödligt utgång. I Ronna mördades två män inom loppet av 24 timmar. Kort efter helgens första mord där en 19-åring sköts till döds, greps fyra personer, varav tre häktades i veckan misstänka för mord.

– Vi har tre unga killar häktade för det första mordet i fredags och vi går vidare med mord nummer två, säger polischefen till Sveriges Radio.

Läs även – Elva skjutningar i Södertälje 2022 – Fem med dödlig utgång

Dela artikeln