Företag i fokus:

Annons

Tre häktas misstänkta för mord – En försatt på fri fot

2022_03_polis-tingsratt

Foto: Alex Ataseven.

Under fredagen begärdes fyra tonåringen häktade misstänkta för mordet på en 19-åring i Ronna.

Nu kan Telgenytt berätta att tingsrätten beslutat att häkta tre av fyra misstänkta personer.

Under tisdagen pågick förhandlingarna om att häkta fyra misstänka tonåringar. Två 18-åringar och en 16-åring häktades misstänkta för mordet på 19-åringen i Ronna, den 30 september. En 18-åring försattes på fri fot.

Enligt advokaten Peter Ataseven, som företräder en av 18-årignarna, förnekar han det brott han är misstänkt för.

– Min klient förnekar brott och utredningen, enligt min mening, vilar på svag grund, säger 18-åringens advokaten Peter Ataseven till Telgenytt.

18-åringens advokat, Peter Ataseven.

18-åringen som är skriven i Ronna var en av första som greps, bara timmar efter mordet i Ronna. Han greps och anhölls tillsammans med en annan 18-åring, även han skriven i Ronna, strax efter midnatt klockan 00:50, natten mellan fredag och lördag den 30 september. Dagen därpå greps ytterligare två personer.

– De är på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt vapenbrott, sade kammaråklagare Kajsa Lindberg som leder förundersökningen i ett pressmeddelande, samband med att männen begärdes häktade.

Nu beslutar tingsrätten att häkta tre personer, två 18-åringar och en 16-åring.

Häktesförhandlingarna inleddes under tisdagen för samtliga, men nu står det klart två 18-åringarna och en 16-åring häktas misstänkta för mordet på 19-åringen vid Rösberga fritidsgård.

Efter att häktningen är beslutad ska åklagaren väcka åtal senast inom 14 dagar.

– Utredningen vilar på svag grund enligt min mening. Det är ett inledningsskede och min uppfattning är att han så småningom kommer att försättas på fri fot, säger advokaten Ataseven, som försvaret en av 18-åringarna, till Telgenytt.

Polisen vid Rösberga förskolecenter efter dödskjutningen den 30 september. Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 oktober 2022 13:11
Senast uppdaterad: 5 oktober 2022 06:05

Nya budgeten satsar långsiktigt – Vågar vi tro på det?

DSC_0007-2

Rosenberg (M), Godner (S), Greger (MP)

Föregående vecka presenterades det nya politiska styrets sin budget. Boel Godner (S), Alexander Rosenberg (M) och Lars Greger (MP) har äntligen kommit överens om hur pengarna ska spenderas under kommande mandatperiod. Historia skrivs och framtiden ser ljus ut när budgeten presenteras.

Äntligen kan vi se politiker som vill jobba på det allra sköraste som finns i samhället, våra barn och ungdomar. Satsningen ska göras på skola och förhoppningen är att det förebyggande arbetet får en möjlighet att startas upp. Allt för att arbeta och få till en förändring, i stället för att släcka bränder som börjar med rök. Målet är att arbetet ska börja innan röken får ta fattning. Förhoppningen ligger i att satsningen ska ge skolan de resurser som behövs för att kunna påbörja detta arbete.

En annan prioritet som går i led med det tidigare är riktningen för fritidsgårdar och platser för ungdomar att vistas på. Kanske får kulturkommittén en boost för att kunna fokusera på de ungdomar som hänger på fel platser. Även om det finns fritidsgårdar idag lockar de inte alla ungdomar, fler lokaler i kommunen ska möjliggöras.

(Annonslänk)

Målet är att skapa mer liv och rörelse”, enligt kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Detta säger du bra Godner, hoppas bara att det inte är tomma ord. Politiker över lag utlovar guld och gröna skogar, men beklagar sig själv en bit in på mandatperioden och framför ursäkter till varför löften inte har hållits.

Det presenteras även en storsatsning på arbetslösheten och detta går hand i hand med lågkonjunkturen som vi alla fått smaka på i väntan på huvudrätten och smällen som väntar år 2023.

En lågkonjunktur som kommer skaka om många hushåll med höjda hyresavgifter, skyhöga elpriser, förhöjda matpriser, höjda bränslepriser och mycket annat gott som knackar på dörren i väntan på att bli insläppta.

Glöm inte räntorna som ökar lite då och då. Till detta kommer inte inkomsterna höjas för att kompensera alla ökade utgifter.

Vi behöver lära oss begränsa intaget och leva snålt – eller ekonomiskt i schysstare anda.  

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 21:09
Senast uppdaterad: 6 december 2022 21:43

Boende efter dödskjutningen i Blombacka – ”Obehagligt”

Polis

Foto: Alexander Isa.

Trots stora polisära resursers har tre personer skjuts ihjäl på kort tid i Södertälje. I helgen sköts en 25-åring man till döds och blev skjutvapnets sjunde offer i år. Tre personer har gripits misstänkta för mord.

Trots en hög polisnärvaro inträffade ännu en dödsskjutning. Gunnar Appelgren, Kriminalkommissarie, berättar för SvD att vid söndagens dödsskjutning var uniformerad polis bara cirka 200 till 300 meter bort.

– Jag har aldrig varit med om så motiverade gärningsmän tidigare. Det har varit likadant vid tidigare mord, det är polistätt men man chansar ändå, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter kopplas söndagens dödskjutning till en pågående konflikt mellan flera olika gäng i Södertälje som sprider oro och otrygghet bland kommuninvånarna.

– Det har väldigt mycket poliser som åkt runt här, men det är obehaget det som har hänt, säger en person som bor i området till Telgenytt. Polisen kan samtidigt inte vara överallt. I det här fallet så hände det ju inomhus, de kan inte stoppa allt, säger personen.

Polisen på plats efter söndagens dödsskjutning. Foto: Shamash Oyal

Den 10 juni tidigare i år sköts en ung man till döds på en lekplats, bara ett stenkast från söndagens dödskjutning. Den skjutne var en man i 20-årsåldern och sköts till döds på väg till jobbet.

Känner ni er oroliga för att vistas i området, med tanke på att det skett två mord här på kort tid?

– Nej, inte så mycket. Jag är född och uppvuxen in Södertälje och så länge man inte lägger sig i så är man safe tycker jag. Folk går kanske inte ut ensamma om kvällarna, det är väl det. Men det är betryggande att man ser polisbilar ganska ofta, säger boende i området till Telgenytt.

Kort efter söndagens dödsskjutning meddelade polisen att tre personer gripits misstänkta för mordet och är anhållna för vidare utredning.

BILDEXTRA: Dödsskjutningen i Blombacka

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 14:40
Senast uppdaterad: 6 december 2022 14:40

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)