Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Tre häktas misstänkta för mord – En försatt på fri fot

2022_03_polis-tingsratt

Foto: Alex Ataseven.

Under fredagen begärdes fyra tonåringen häktade misstänkta för mordet på en 19-åring i Ronna.

Nu kan Telgenytt berätta att tingsrätten beslutat att häkta tre av fyra misstänkta personer.

Under tisdagen pågick förhandlingarna om att häkta fyra misstänka tonåringar. Två 18-åringar och en 16-åring häktades misstänkta för mordet på 19-åringen i Ronna, den 30 september. En 18-åring försattes på fri fot.

Enligt advokaten Peter Ataseven, som företräder en av 18-årignarna, förnekar han det brott han är misstänkt för.

– Min klient förnekar brott och utredningen, enligt min mening, vilar på svag grund, säger 18-åringens advokaten Peter Ataseven till Telgenytt.

18-åringens advokat, Peter Ataseven.

18-åringen som är skriven i Ronna var en av första som greps, bara timmar efter mordet i Ronna. Han greps och anhölls tillsammans med en annan 18-åring, även han skriven i Ronna, strax efter midnatt klockan 00:50, natten mellan fredag och lördag den 30 september. Dagen därpå greps ytterligare två personer.

– De är på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt vapenbrott, sade kammaråklagare Kajsa Lindberg som leder förundersökningen i ett pressmeddelande, samband med att männen begärdes häktade.

Nu beslutar tingsrätten att häkta tre personer, två 18-åringar och en 16-åring.

Häktesförhandlingarna inleddes under tisdagen för samtliga, men nu står det klart två 18-åringarna och en 16-åring häktas misstänkta för mordet på 19-åringen vid Rösberga fritidsgård.

Efter att häktningen är beslutad ska åklagaren väcka åtal senast inom 14 dagar.

– Utredningen vilar på svag grund enligt min mening. Det är ett inledningsskede och min uppfattning är att han så småningom kommer att försättas på fri fot, säger advokaten Ataseven, som försvaret en av 18-åringarna, till Telgenytt.

Polisen vid Rösberga förskolecenter efter dödskjutningen den 30 september. Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 oktober 2022 13:11
Senast uppdaterad: 5 oktober 2022 06:05

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors