🕝 1 minuter
Petra Jacob är årets vårtalare i Stadsparken
Publicerad 3 april 2023 13:30
Uppdaterad 3 april 2023 13:43

Bild: Södertälje City/Alexander Isa.

Södertäljebon har nominerats till fina utmärkelser och hyllats för sina insatser för stadens barn och ungdomar. Nu presenteras Petra Jacob som årets vårtalare när valborg firas i Stadsparken

Eldsjälen Petra Jacob från Södertälje hyllas senast av organisationen Folkspel som nominerat henne till ”Årets ledare”. Just nu pågår en omröstningen och vinnaren presenteras den 15 maj, men nu utses Jacob, av Södertälje City, som årets vårtalare under Valborgsfirandet i Stadsparken den 30 april.

Petra Jacob är grundare av LEBI Skol-IF, en organisation som arbetar för att ge hundratals barn regelbunden träning och aktiviteter med hjälp av äldre ungdomar. Målet med verksamheten är att främja inkludering och positiva förebilder för de som riskerar att exkluderas ur samhället.

– Petra Jacob är en riktig eldsjäl och gör en viktig insats för att lyfta Södertäljes ungdomar, så vi är jätteglada att kunna presentera henne som årets vårtalare. Det känns helt rätt, Malin Eriksson, Event- och Kundansvarig, Södertälje City.

Valborgsfirandet kommer att inkludera en klassisk brasa som tänds i vattnet utanför borgmästarudden, mat från foodtrucks, familjeaktiviteter och ett utökat scenprogram. Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, kommer att hålla ett traditionsenligt tal, och Södertälje Kammarkör kommer att sjunga in våren med stämningsfull körsång.

Även stjärnskotten Noor Al Jabiri, som gjorde succé under Talang, kommer att uppträda på evenemanget, i Stadsparken den 30 april.

Läs även: – Här håller eldsjälen Petra Jacob tal för ett bättre Södertälje

Noor Al Jabiri under firandet av Assyriska nya året. Foto: Shamash Oyal.

Dela artikeln