🕝 1 minuter
Nykvarn bjöd på stor underhållning i hemmapremiären
Publicerad 27 september 2024 12:28
Uppdaterad 27 september 2024 12:42

Nykvarn klev in i hemmapremiären med en förlust i ryggen och frågan på förhand var om de kunde studsa tillbaka. Svaret blev ett rungande ja och bortalaget IBK Dalen hade inte speciellt mycket att säga till om under torsdagskvällens 7–4 seger för Nykvarn.

Nykvarn var det bättre laget i matchinledningen och fick utdelning redan efter fyra minuter då Filip Ceder prickade in matchens första mål. Ledningen utökades sedan snabbt två gånger om. Först av Markus Jonsson via straff, och bar en minut efter 2–0 kunde Daniel Johansson sätta dit 3–0. Dalen skulle reducera i slutet av perioden och lagen gick till pausvila med ställningen 3–1.

Andra perioden var också en munter historia för hemmalaget. Redan dryga två minuter in i perioden kunde Niklas Ohlström utöka till 4–1, men Nykvarn var inte färdiga där. Ungefär halvvägs in i mittenakten smällde det igen, Sebastian Thorberg tog sig likt ett ånglok in på mål och tryckte in 5–1 för hemmalaget. Kevin Rigogiannis skulle öka på ledningen ytterligare då han distinkt satte dit sexan för Nykvarn några minuter innan periodpaus.

I den tredje perioden så kom Dalen tillbaka in i matchen med reduceringsmål tre gånger om, och i slutet av matchen stod det ”bara” 6–4 till Nykvarn en liten stund. Men hemmalaget redde ut den lilla stormen och Simon Westgärds kunde med 14 sekunder kvar sätta spiken i kistan i den tomma Dalenburen och därmed slå fast slutresultatet 7–4. Nykvarn spelar nästa hemmamatch redan på söndag då Linköping kommer på besök i Furuborgshallen. Matchen spelas 17:00 och sänds på Expressen.

Målskyttar Nykvarn: Filip Ceder, Markus Jonsson, Daniel Johansson, Niklas Ohlström, Sebastian Thorberg, Kevin Rigogiannis, Simon Westgärds.