🕝 1 minuter
Nu har rättegången efter drunkningsolyckan avslutats
Publicerad 17 maj 2023 06:00
Uppdaterad 16 maj 2023 23:24

Arkivbilder.

Den 26 April inleddes mot tre personer som misstänkts för vållande till annans död efter att 4-årig pojke drunknade i en pool. Nu har rättegången avslutats.

Den 14 juni 2022 inträffade en tragisk händelse då en fyraårig pojke lyckades rymma från Lindängens förskola i Hagaberg. Han tog sig över ett staket och fortsatte till en närliggande villa, ungefär 200 meter från förskolan. Där föll han i poolen och hittades livlös av en elvaårig pojke som lyckades dra upp honom ur vattnet.

Pojken transporterades med ambulanshelikopter till sjukhuset, men trots intensiva livräddande insatser var gick det inte att rädda hans liv.

I december väckte åklagare åtal mot tre kvinnor inleddes för vållande till annans död. Den aktuella dagen var rektorn ute på gården med pojken och misstänkts ha brustit i tillsynen. Skolchefen och ordförande för Evangeliska fosterlandsstiftelsen misstänkts för oaktsamhet för brister kring säkerheten på förskolan.

I rättegången som inleddes den 26 april yrkar åklagaren på att samtliga tre kvinnor som är åtalade ska dömas till villkorlig dom och böter. Dessutom kräver åklagaren att fosterlandsstiftelsen, som äger fastigheten, ska betal en företagsbot på 1.5 miljoner kronor.

Domslutet i detta uppmärksammade fall förväntas meddelas den 29 maj.

(Annonslänk)

Dela artikeln