Företag i fokus:

Annons

Nu startar rättegången om pojken som drunknade i pool

086A2196-1AF5-452D-A62A-B13079E7BB7E

4-åring drunknade i pool i Södertälje. Arkivbild.

Sommaren 2022 drunknade en fyraårig pojke i en pool i Södertälje efter att ha lyckats ta sig ut från sin förskola. Idag inleddes rättegången mot tre personer som misstänkts för vållande till annans död.

Den 14 juni 2022 lyckades en fyraårig pojke rymma från Lindängens förskola i Hagaberg genom att klättrade över ett staket och sedan tog sig vidare till en närliggande villa cirka 200 meter från förskolan. Där föll han i en pool och hittades livlös av en 11-årig pojke som drog upp barnet ut ur poolen.

Pojken fördes man ambulanshelikopter till sjukhus, men trots flera livräddande insatser gick hans liv inte att rädda.

I december åtalades tre personer som misstänkts för vållande till annans död och idag inleds rättegången mot de misstänkta personerna.

Enligt Kammaråklagare, Cecilia Tepper, hade ingen vuxen tillsyn över barnet, samt att ansvariga inte vidtagit tillräckliga säkerhetsåtgärder. Staketet hade en känd säkerhetsrisk och hade inte åtgärdats och anses av åklagaren vara avgörande för att pojken kunde tog sig ut och vidare till poolen där han drunknade.

Enligt lag ska poolanläggningar ha ordentliga säkerhetsskydd, särskilt för att skydda mot barnolycksfall. Familjen som äger poolen anses dock inte vara straffbart oaktsamma enligt åklagaren. Poolen låg på baksidan av huset och poolskyddet var delvis på, men också att några i familjen hade haft viss uppsikt över den och därför åtalas de inte.

Rättegången mot de tre åtalade, samtliga skrivna utanför Södertälje, inleds idag och beräknas pågå i tre dagar. De står åtalade för vållande till annans död i ett oaktsamhetsbrott där 4-åringen mist livet.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2023 03:14
Senast uppdaterad: 26 april 2023 03:53

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.