Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Netflix-serie spelas återigen in i centrala Södertälje
Publicerad 3 februari 2023 05:00
Uppdaterad 3 februari 2023 02:23

Arkivbild

Nu är det återigen dags för filminspelning i centrala Södertälje. Felix Herngren och filmbolaget FLX kommer tillbaka till Södertälje för att spela in scener till en ny Netflix-serie.

År 2020 befann sig regissören, författaren, skådespelaren och komikern Felix Herngren och FLX i Södertälje för att spela in serien ”Folk med ångest” som började sändas i december 2021.

I fjol var teamet återigen på plats i staden för att spela in nya Netflix-serien, Genombrottet, som bland annat spelades in på Storgatan och på tingsrättens tak.

Herngren och FLX i Södertälje 2020. Foto: Södertälje City.

Imorgon, lördag den 4 februari, är Herngren och hans egna filmbolag, FLX, tillbaka i Södertälje för spela in flera scener till serien Genombrottet. Netflix-serien är ett verklighetsbaserat drama och handlar om ett dubbelmord från år 2004 i Linköping.

Under dagen kommer filmbolaget spela in flera scener i olika delar av Södertälje centrum och kommer stundtals påverka framkomligheten för gående. Filminspelningar kommer att ske mellan klockan 10:00 och 19:00 under lördagen. Promenadstråk på flera platser kommer att stängas tillfälligt och flaggvakter kommer att stanna gående i cirka 5 minuter i taget.

Huvudrollerna spelas av Mattias Nordkvist och Peter Eggers och blir en serie med fem avsnitt.

Dela artikeln