🕝 2 minuter
Mordfallet i Ronna - "Ska inte vila förrän alla är döda"
Publicerad 13 november 2023 23:31
Uppdaterad 13 november 2023 23:38

Polisen i Ronna efter dödsskjutningen den 1 oktober 2022.

Rättegången mot 13 åtalade för mordet på en 41-åring i Ronna fortsätter. Nyckelbevis inkluderar de misstänktas rörelser och sista meddelanden från en mördad 19-åring, som tros ha utlöst dödsskjutningen på Enhörnaleden den 1 oktober 2022.

I Attunda tingrätt pågår den andra veckan av rättegången mot 13 personer åtalade för inblandning i mordet på en 41-årig man i Ronna. Den misstänkte skytten, en 17-åring som misstänks vara äldre än vad han uppger, tros ha felskjutit den 41-årige mannen på Enhörnaleden.

Polisens förundersökning avslöjar detaljer, inklusive de misstänktas rörelser efter mordet och en mördad 19-åringens sista meddelanden. Dessa meddelanden, skickade kort innan 19-åringen sköts, tyder på att hans död kan ha lett till en hämndaktion där en oskyldig 41-åring mördades dagen därpå.

I hans sista meddelanden strax efter klockan 19:00 fredagen den 30 oktober 2022, skriver 19-åringen till flera personer i en konversation.

”2 scootrar. Upp rös. 2 pers på varje scooter”.

Kort därefter avlossades flera skott vid Rösberga fritidsgård.

Polisen på plats i Ronna kort efter dödsjutningen. Vägen till Fritdsgården spärrades av.

I beslagtagna telefoner upptäckte polisen en chattkonversation där en från kriminella falangerna skriver, efter mordet på 19-åringen:
”Min älskade lillebror. Jag ska inte vila förrän alla är döda”

Dagen efter skjutningen genomfördes vad polisen misstänker vara en hämndaktion, där en 41-årig man sköts till döds. Den egentliga måltavlan tros vara en 20-årig man från Ronnafalangen, som befann sig i närheten av Ronnaskolan när dödsskjutningen ägde rum.

Efter händelsen lämnade flera medlemmar av Saltskogfalangen Södertälje och tog in på Scandic Hotel i Täby, med misstankar om att de hade ett möte i Stockholm före ankomsten.

Denna rättegång, som hålls i Attunda på grund av brist på säkerhetssalar i Södertälje tingrätt, är ett komplex fall som förväntas pågå fram till mitten av december, enligt uppgifter till SVT från polisen.

Läs även:

Dela artikeln