🕝 1 minuter
Megastjärnan Cher visar stöd till ADFA - "We need you"
Publicerad 6 december 2022 11:24
Uppdaterad 2 maj 2024 11:33

Foto: Helen Shabo / Creative Commons.

A Demand For Action, ADFA, startades upp av Södertäljebon Nuri Kino. Han har lyckats sätta Södertälje på världskartan genom att få stöd av ingen mindre är megastjärnan Cher på twitter. ”We need you” , skrev världsstjärnan Cher på Twitter.

Den 1 december gick FN ut med sin rapport som visade på att det ISIS begick i mellanöstern, sedan år 2014, har varit ett krigsbrott. Och i samband med Galan i Södertälje den 3 december visade världsstjärnan Cher sitt stöd till Södertäljeorganisationen ADFA på Twitter genom att svara ”We need you”, med emoji applåder till det arbete som ADFA gjort genom åren.

Även fler ledande personer har tydligt visat sitt stöd för krigsbrotten den kristna folkgruppen i Irak utsatts för av terrorgruppen ISIS. Krigsbrottet framkommer även i FNs rapport och fått stöd av FN-chefen och före detta utrikesministern Jan Eliasson samt rapstjärnan Snoop Dogg.

Samtliga har öppet visat sitt stöd till ADFAs arbete. Snoop Dogg stöttade även kampanjen genom att publicera en t-shirt med ADFAs logga.

Därefter har flera kändisar världen runt visat sitt stöd för Södertäljeorganisationen ADFA.

Cher twittrade ”We need you” i samband med helgens gala i Södertälje.

Grundaren, Nuri Kino, har vittnat i FN, talat i europaparlamentet och i flera parlament världen över. ADFA har också bidragit till att tre amerikanska politikers utrikespolitik förändrats. En av dem är tidigare presidenten Obama som ändrade sin strategi för mellanöstern. Trump öronmärkte bistånd till ISIS offer och Biden erkände nyligen folkmordet Seyfo på armenier, armenier, syrianer och kaldéer.

Det lokala arbetet har pågått i Södertälje 8 år och är idag världskänt och nått en global påverkan.

Läs även – 620.000 kr till behövande – What A Demand For Action

Dela artikeln