Företag i fokus:

620.000 kr till behövande – What A Demand For Action

4633A3BB-2240-42EE-B721-17634155749A

Foto: Helen Shabo

Fredagen den 2 december i St Afrems festlokal, i Geneta, anordnade A Demand For Action folkrörelsen en gala utan dess like. Gala a la Hollywood, med en presstavla, värdar och värdinnor som välkomnade en med glädje och leenden från öra till öra.

Så fort man klev in i lokalen slogs man av en mäktig känsla. Under kvällen slog vi rekord. Jag kände mig som en viktig person som skulle få vara med om något stort. Stort blev det allt. Mäktigt och häftigt. Mycket kärlek och empati i ett och samma rum. Det fick hjärtat att slå volter. Gåshuden gästade ett flertal gånger under kvällen.

Konferenciererna fitnessgurun och Biggest loser Pischas med Hampus höll programmet för kvällen. Detta gjorde dem med bravur och fick gästerna att känna sig som ett i programmet. Vilken grej. Gästerna möttes av juldekorerade bord fyllda med tilltugg, glögg, varm huvudrätt och en julig efterrätt bestående av saffransbullar, pepparkakor och clementiner.

Uppträdande av dansskolan Kuba Dance Company från Södertälje. Foto: Helen Shabo

Kvällen bjöd på allt från underhållning av Robert Ace, skickliga ficktjuvsunderhållaren, fantastisk sång av Petra Marklund och Peter Klint, stand up av Zinat, och låt oss inte glömma dansuppvisningen av Kubadance.

Tre lyckliga vinnare fick även dela på följande vinster: ”modell för en dag”, kostschema och träning av Pischas och en kurs i att bli en youtuber. Generösa givare såg till att kvällens mål på 400,000kr slogs med hästlängder. När klockan var 22:30, presenterades insamlat belopp på 250,000kr. Under 30 minuter inkom flertalet donationer som fick summan att landa på 620,000 kronor. Jag blev minst allt tårögd. Unik upplevelse. Tanken om att människor skänker trots att de säkerligen själva kämpar med ekonomin. Det är sanna eldsjälar. Trots alla donationer gick gästerna inte bara fyllda med ännu mer energi och hopp, utan även en goodiebag med gott och blandat.  

Kan ni förstå att 620,000kr samlades av en sluten tillställning på cirka 270 gäster, ingen live sändning, ingen telefoninsamling. Endast oerhört givande gäster som vet i sitt hjärta att dessa pengar går oavkortat, oavlönat till människor i nöd. Inga mellanhänder, inga kontor, inga löner. Raka vägen till människor i misär.

Foto: Helen Shabo

Zinat blev intervjuad på scen och berättade om hur kvinnor, barn och hbtq personer är utsatta i Iran och att länder som Sverige ser på. När hon sa ”Vi är alla medskyldiga om vi är tysta”. Detta bet på mig. Hårda bud, men sanningens lära. Hon berättade bland annat om hur den iranska föreningen i Sverige gick emot Nobelfestens inbjudan till iranska ambassadören i Sverige, genom ett hot om att storma festen med vita balklänningar. Ambassadören fick sin inbjudan indragen. Bra kämpat Zinat! Tragiskt dock att sådana hot ska behöva göras för att minoriteter ska få uppbackning av svensk politik och organisationer.

För den som inte vet, har ADFA, funnits i ca 9 år och har under alla dessa år kämpat med att hjälpa människor i nöd. Bakom folkrörelsen hittar vi ingen mindre än södertäljebon Nuri Kino. Det som började som en kampanj, med en liten skara människor har idag utvecklats till en rörelse, organisation. Stort!

Värdarna Hampus Wenklo och Pischa Strindstedt samt Nuri Kino. Foto: Helen Shabo

Nuri påbörjade denna rörelse då ISIS invaderade Syrien och Irak och slaktade kristna människor. ADFA började med fokus på att ge syrianer, assyrier och armenier en röst, där de inte haft en. Rörelsen har vistats i Polen och hjälpt krigsdrabbade Ukraina, varit i Washington för upprättelse, ordet sprids och arbetet likaså.

ADFA har nått ännu en milstolpe.

Första december kom FN:s utredare ut med en ny rapport som säger att ISIS begick ett krigsbrott mot kristna människor och brott mot mänskligheten. ISIS har bland annat kidnappat, tvångskonverterat, halshuggit, våldtagit, halshuggit och på andra sätt slaktat kristna människor.

Det som en gång var 1,2 miljoner kristna under Saddam Husseins tid, har ISIS fått ner till dagens 200,000 kristna människor i Mosul, Irak. Detta är vad Nuri skriver på sina sociala medier och påpekar att svenska medier har kristofobi. Visst kan det vara så att det mycket väl är det, när en så pass stor nyhet från FN kommer ut och ingen svensk artikel lyfter upp denna fantastiska nyhet? Mycket märkligt.

Nästa helg, den 10 december, åker ADFA ner till Libanon med 40 ton mat för att dela ut till människor i behov. Vi önskar er en lyckad resa.

Foto: Helen Shabo

Foto: Helen Shabo

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2022 05:00
Senast uppdaterad: 4 december 2022 15:27

Bil voltade i Södertälje – Förare flögs till sjukhus

Ambulans-helikopter

Arkivbild

En allvarlig trafikolycka inträffade på Järnavägen i Södertälje under fredagskvällen där en bil voltade. Föraren har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

(Annonslänk)

En singelolycka inträffade i Vårding där en bilförare voltade på Järnavägen under fredagskvällen vid 19-tiden. Olyckan ledde till att föraren behövde transporteras med ambulanshelikopter till sjukhus, men skadeläget för föraren är i nuläget okänt. Bilen, som blev kraftigt skadad i olyckan, har bärgats från olycksplatsen.

Polisen, som var snabbt på plats, har bekräftat att det inte finns några omedelbara misstankar om brottsligt uppsåt bakom olyckan.

En formell anmälan har gjorts avseende trafikolyckan utan att det för tillfället finns några brottsmisstankar kopplade till händelsen. Detaljer kring olycksorsaken kommer att undersökas.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 23:18
Senast uppdaterad: 19 april 2024 23:18

Bolag skickar vilseledande fakturor till Södertäljeföretag

IMG_0879

”Deras brev är mycket vilseledande, säger en Södertäljeföretagare. – ”Väldigt lätt att missuppfatta som en riktig faktura.”, skriver en annan

Företag i Södertälje har blivit utsatta för vilseledande fakturor utsända av bolaget Web Hosting Solutions 24, med en bolagsman skriven i Västerås. Fakturorna framställs som legitim betalning, men i verkligheten är de bara förklädda erbjudanden.

Flera företagare i Södertälje har nyligen rapporterat att de mottagit vilseledande fakturor från bolaget Web Hosting Solutions 24. Vid första anblicken verkar dessa dokument vara äkta fakturor, men en närmare granskning av det finstilta avslöjar att det endast handlar om erbjudanden om webbhostingtjänster. Trots detta, inkluderar dokumenten ett OCR-nummer och ett tydligt markerat förfallodatum, vilket kan leda mottagare att felaktigt tro att de måste genomföra en betalning.

”Väldigt lätt att missuppfatta som en riktig faktura.”, skriver en av 22 personer som recenserat bolaget på Trustpilot.

(Annonslänk)

Fakturorna uppmanar mottagare att betala 4,875 kr, men det finstilta förklarar att summan är del av ett erbjudande, inte en faktura. Bolagets praxis ifrågasätts ytterligare i dess allmänna villkor, där det står att de har rätt att överlåta tjänsten till ett annat företag och ändra priser utan att tydligt informera kunderna.

En lokal företagare delade med Telgenytt sina misstankar och berättade att Web Hosting Solutions 24 mycket väl kan ha satt i system att använda vilseledande fakturor för att lura företag, särskilt de med hög omsättning och många inkommande fakturor.

– Deras brev är mycket vilseledande. Är man inte uppmärksam är det lätt att fakturan betalas, förklarar företagaren.

Vidare undersökningar av Telgenytt har avslöjat att bolagsmannen bakom Web Hosting Solutions 24, som är skriven i Västerås, är involverad i ytterligare företag med liknande anmärkningar och som figurerar på Svensk Handels Varningslista. Web Hosting Solutions 24, baserat i Kista, rapporterades ha en omsättning på över 10 miljoner kronor, medan Network Hosting Europe AB, med säte i Danderyd, nästan nådde 1 miljon kronor i omsättning. Bolagen drivs av en 31-årig man och en kvinna född 1982, båda med adress i Västerås.

Telgenytt har varit i kontakt med Web Hosting 24, men företaget har valt att inte medverka.

– Tyvärr har jag inte behörighet att ta ett samtal här med dig angående det här, säger företagets kundtjänst till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 16:50
Senast uppdaterad: 19 april 2024 16:54

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors