🕝 1 minuter
Man gripen för mordförsök - Sköt mot lägenhetsdörr
Publicerad 12 april 2023 10:30
Uppdaterad 11 april 2023 21:30

Foto: Alexander Isa

I februari besköts en lägenhetsdörr i centrala Södertälje med flera skott. Nu har polisen gripit en person som misstänkt för brottet.

Strax efter midnatt den 1 februari klockan 01:46 larmar boende på en adress om skottlossning mot en lägenhet i centrala Södertälje. Väl på plats upptäcker polisen flera skotthål mot en lägenhetsdörr där en 26-årig man är skriven på, och som är känd av polisen sedan tidigare.

Redan ett år tidigare, februari 2022, slog till polisen till mot samma adress efter att en kvinna larmat om att hon hittat en bomb i sonens garderob. Mannen greps, men släpptes bara några timmar senare och var på fri fot i väntan på rättegång. I slutet på januari i år, drygt ett år efter bombupptäckten i hans bostad, grips han igen – en vecka före rättegången. Denna gång misstänktes han för delaktighet när en kraftig bomb detonerade i ett bostadsområde Upplands Väsby.

Några dagar senare, strax efter midnatt natten mot den 1 februari, beskjuts hans lägenhetsdörr med flera skott på Storgatan.

Nu har polisen gripit en 47-årig man från Uppsala som misstänkts för skjutningen i Södertälje. Han greps tidigt på morgonen den 3 april och står misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott, men ingen person kom till skada i samband med beskjutningen av lägenhetsdörren.

Polisen på plats efter att lägenhetsdörr beskjutits med flera skott. Foto: Alexander Isa

(Annonslänk)

Dela artikeln