🕝 1 minuter
Mamma United prisas under internationella kvinnodagen
Publicerad 8 mars 2023 18:38
Uppdaterad 8 mars 2023 18:47

Fotograf: Duaa Veder, Mamma United Södertälje

Mamma United, som är ett samarbete med SBB, Victoriahem i Södertälje och mödrar i Ronna och Fornhöjden, hyllas för sina insatser. Under onsdagen tilldelades de Jämställdhetspriset 2023.

– Det är så roligt att just Mamma United vinner. Detta blir ett kvitto på att andra ser hur viktiga våra insatser är. Vi vill att alla mammor som vi möter ska våga och kunna ta steget mot att förändra sitt eget och sina barns liv, säger Duaa Veder, koordinator för Mamma United, i ett pressmeddelande.

Mamma United Södertälje fick Jämställdhetspriset 2023 under Internationella kvinnodagen. Priset tillkännagavs när kommunen uppmärksammade dagen och Mamma United Södertälje, som är baserade i Ronna och Fornhöjden, fick priset för sitt arbete med jämställdhet.

Motiveringen löd följande:

”Föreningen har med stort engagemang, långsiktighet och tålamod lyckats nå en målgrupp som samhället generellt har svårt att nå ut till. Att stärka kvinnor som lever i socialt utsatta områden är en av flera viktiga pusselbitar för att öka psykisk hälsa, bryta ensamhet och isolering samt bidra till ett samhälle fritt från våld. Gruppen mammor är en viktig förebyggande kraft som lätt glöms bort men Mamma United hjälper dem att skapa en känsla av meningsfullhet genom att ge deltagarna rätt verktyg att påverka sin egen livssituation.”

– Det här priset är minst lika mycket för alla starka mammor som delar med sig av sina erfarenheter och fina energi i våra Mamma United-grupper. Jag hoppas att vi framöver kan nå ut till ännu fler mammor, genom den goda samverkan vi har med andra viktiga aktörer i Södertälje, säger Duaa Veder.  

Läs även – De vill lyfta kvinnor i utanförskap i Ronna och Fornhöjden

Dela artikeln