Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Lyxhotellet skapar 80 nya arbetstillfällen - Anställer lokalt
Publicerad 11 oktober 2022 06:00
Uppdaterad 10 oktober 2022 23:15

Michelle Karlsson, Maria Hagberg, Anders Edlund och Mai Mikkola från Elite Hotel på plats under kompetensmässan. Foto: Alex Ataseven.

Snart planerar Elite att slå upp portarna till nya hotellsatsning i Astras gamla huvudkontor på Västra Mälarehamnen som skapar minst 80 arbetstillfällen.

Nu pågår rekrytering för att anställa personer med rätt kompetens där lyxhotellet främst planerar att rekrytera lokalt.

– Vi kommer skapa minst 80 arbetstillfällen och ser mycket fram emot att få bidra till Södertäljes rika näringsliv. För oss är det viktigt att främst kunna rekrytera lokalt, och det är redan väldigt många ansökningar av nyfikna, dedikerade och passionerade södertäljebor som har strömmat in till oss, säger hotelldirektören Steffen Sander till Telgenytt.

Just nu byggs och donas det för fullt i Astras gamla huvudkontor på Västra Mälarehamnen. När bygget står klart kommer hotellet bland annat ha flera restauranger, koncernens egna spakoncept Vana Spa, 161 rum och sviter i nio olika prisklasser och flera konferenslokaler.

Hotelldirektören Steffen Sander. Foto: Alex Ataseven.

Föregående vecka befann sig Elie Hotel på plats när Kompetensmässan hölls på Science Park i Södertälje efter ett uppehåll på två år.

– Vi rekryterar för fullt och söker folk med rätt kompetens, berättade Anders Edlund på Adastrabyelite till Telgenytt.

Elite planerar att rekrytera personal med personliga egenskaper, men samtidigt stänger de inte dörren för personer som inte har tidigare erfarenhet av just hotell- och restaurangbranschen.

– Vi lägger mest vikt vid värdskap och gästbemötande, samt driv och motivation, säger Steffen och fortsätter. Det finns oerhört många guldkorn och riktiga serviceambassadörer och gästproffs i Södertälje med omnejd, som är varmt välkomna att tillsammans med oss sätta vårt destinationshotell på kartan, avslutar han, säger Steffen Sanders.

Läs även: – Investerat 500 miljoner på hotellet – ”Vi har en långsiktig 100-årsplan”

Dela artikeln