Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Fullt hus när Kompetensmässan slog upp portarna

IMG_4761

Joel Paavonen på Avilon, stöd och matchning. Foto: Alex Ataseven.

I fredags hölls Kompetensmässan på Science Park i Södertälje efter ett uppehåll på två år.

Ett 20-tal utställare ställde fram sina montrar och gav arbetssökande chansen att träffa intressanta ­arbets­givare, rekryterings- och utbildningsföretag.

Flera hundra personer hade tagit sig till Science Park under fredagsförmiddagen när företagen öppnade famnen för alla som visade intresse.

Bland företagen finns bland annat Telge, Södertälje kommun, Hall, Adastrabyelite, Scania, AstraZeneca, Schenker, Volkswagen, Södertälje sjukhus, Telge tillväxt, Arbetsförmedlingen, Adecco, Lernia och KTH.

Ett av företagen som hade fullt upp med att svara på frågor under mässan var Arbetskonsulterna som har kontor i Södertälje, Botkyrka, Kista, Järfälla, Haninge, Segeltorp och Fittja.

Kollegorna från Arbetskonsulterna på plats. Oraka Hadodo till höger. Foto: Alex Ataseven.

– Vi har varit verksamma sedan 2011 och har ett 100-tal arbetsgivarkontakter som förenklar att få ut våra sökande i arbete. Vi får ut 60% av alla sökande ut i arbete, berättar Oraka Hadodo, handledare på Arbetskonsulterna, till Telgenytt.

Ett annat företag som hade mycket folk vid sin monter var nya Elite Hotel.

– Vi rekryterar för fullt och söker folk med rätt kompetens, säger Anders Edlund på Adastrabyelite till Telgenytt.

Michelle Karlsson, Maria Hagberg, Anders Edlund och Mai Mikkola från Elite Hotel. Foto: Alex Ataseven.

Abgar Gulo från Recruit Job. Foto: Alex Ataseven.

Milagros Sahlén, Jonatan Robertsson och Marlen Ataseven från Södertälje kommun. Foto: Alex Ataseven.

Anna Tellemar och Nicolas Korzen från VW Finans. Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2022 04:00
Senast uppdaterad: 30 september 2022 23:51

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors