Företag i fokus:

Annons

Fullt hus när Kompetensmässan slog upp portarna

IMG_4761

Joel Paavonen på Avilon, stöd och matchning. Foto: Alex Ataseven.

I fredags hölls Kompetensmässan på Science Park i Södertälje efter ett uppehåll på två år.

Ett 20-tal utställare ställde fram sina montrar och gav arbetssökande chansen att träffa intressanta ­arbets­givare, rekryterings- och utbildningsföretag.

Flera hundra personer hade tagit sig till Science Park under fredagsförmiddagen när företagen öppnade famnen för alla som visade intresse.

Bland företagen finns bland annat Telge, Södertälje kommun, Hall, Adastrabyelite, Scania, AstraZeneca, Schenker, Volkswagen, Södertälje sjukhus, Telge tillväxt, Arbetsförmedlingen, Adecco, Lernia och KTH.

Ett av företagen som hade fullt upp med att svara på frågor under mässan var Arbetskonsulterna som har kontor i Södertälje, Botkyrka, Kista, Järfälla, Haninge, Segeltorp och Fittja.

Kollegorna från Arbetskonsulterna på plats. Oraka Hadodo till höger. Foto: Alex Ataseven.

– Vi har varit verksamma sedan 2011 och har ett 100-tal arbetsgivarkontakter som förenklar att få ut våra sökande i arbete. Vi får ut 60% av alla sökande ut i arbete, berättar Oraka Hadodo, handledare på Arbetskonsulterna, till Telgenytt.

Ett annat företag som hade mycket folk vid sin monter var nya Elite Hotel.

– Vi rekryterar för fullt och söker folk med rätt kompetens, säger Anders Edlund på Adastrabyelite till Telgenytt.

Michelle Karlsson, Maria Hagberg, Anders Edlund och Mai Mikkola från Elite Hotel. Foto: Alex Ataseven.

Abgar Gulo från Recruit Job. Foto: Alex Ataseven.

Milagros Sahlén, Jonatan Robertsson och Marlen Ataseven från Södertälje kommun. Foto: Alex Ataseven.

Anna Tellemar och Nicolas Korzen från VW Finans. Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2022 04:00
Senast uppdaterad: 30 september 2022 23:51

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)