🕝 1 minuter
Kvinna döms till fängelse - Sålde och förvarade knark
Publicerad 15 april 2023 06:00
Uppdaterad 14 april 2023 18:20

Foto: Ur polisens förundersökning.

Efter en husrannsakan den 10 februari greps en ung kvinna med över 100 gram kokain. Hon häktades och åtalades för grovt narkotikabrott. Nu har tingsrätten dömt henne till flera års fängelse.

En 22-årig kvinna stod åtalad för att grovt narkotikabrott efter att ha gripits med över 100 gram kokain i sin bostad i centrala Södertälje den 10 februari.

En husrannsakan genomfördes efter att civilklädda spanare uppmärksammat kvinnan när hon gick ut från lägenheten och gick fram till en man i en vit skåpbil som väntade. De förde en kort diskussion och gick sedan skilda vägar, men både hon och föraren stoppades senare av polis efter misstänkte om en knarkaffär.

I mannens mobil hittades chattkonversationer som handlade om drogaffärer, men inga droger återfanns i fordonet som kontrollerades. I kvinnans bostad hittades över 100 gram kokain, två vågar, zip-påsar för att portionera droger i och i hennes mobil hittades bilder på narkotika och kontanter.

Kvinnan kopplas till ett kriminellt nätverk och har nu dömts av tingsrätten till 2 år och 3 månaders fängelse för grovt narkotikabrott.

Dela artikeln