🕝 1 minuter
Kulturpersonligheter tar emot medalj -”Va kul för Wendelas vänner”
Publicerad 2 juni 2021 02:00
Uppdaterad 2 juni 2021 02:00

Journalisten och författaren Ami Lönnroth och musikern Johan Boding är årets pristagare av Sankta Ragnhildsmedaljen. Båda har på betydande sätt bidragit till Södertäljes kulturliv. Årets talare under nationaldagsfirandet som visas digitalt är vd på Södertälje sjukhus, Christophe Pedroletti.

Sankta Ragnhildsmedaljen som kommunen kopplar till firandet av Sveriges nationaldag är det finaste man kan få i Södertälje kommun. Det berättar kommunstyrelsens ordförande Boel Godner under en småskalig ceremoni med kaffe och kringlor i stadshuset då hon tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Peter Friström överlämnar medaljerna till de båda kulturpersonligheterna.

Den andra medaljören, Ami Lönnroth, säger att det är både ”roligt och hedersamt” att få ta emot priset.

– Va kul för Wendelas vänner, och för mig att få detta erkännande. Vi har strävat på i 23 år med huset. Alla som tillfrågas att hålla föredrag i Wendela Hebbes hus brukar glatt tacka ja.

Christophe Pedroletti årets högtidstalare

I år firar vi åter nationaldagen genom ett förinspelat program från bland annat Oaxen, vilket leds av kultur- och fritidschef Maria Lindeberg. Årets talare är Södertälje sjukhus vd Christophe Pedroletti som stått i centrum för året i coronans tecken. Talaren kommer lyfta de gemensamma krafttag och uppoffringar som gjorts i samhället för att lösa de oväntade kapacitets- och resursbehov som uppstått i och med pandemin.

Ett par delar av ett fullödigt program är framträdande av dels musikgruppen Kolonien, från Järna, dels Johan Boding.

Dela artikeln