🕝 2 minuter
Två vårdas på sjukhus - Misshandlades med kofot
Publicerad 29 maj 2023 01:42
Uppdaterad 29 maj 2023 03:05

Arkivbilder:

Två unga män vårdas just nu på sjukhuset i Södertälje varav en av dem uppges ha livshotande tillstånd. Enligt en uppgiftslämnare Telgenytt ska de ha blivit attackerade och misshandlade av flera maskerade personer.

Två unga män blev under kvällen brutalt attackerade av maskerade personer vid minigolfbanan på Bergviksgatan i Södertälje. En av offren uppges ha fått hjärt- och lungräddning.

– Båda blödde kraftigt och en av dem tuppade av och fick hjärt- och lungräddning av sjukhuspersonalen, säger en uppgiftslämnare till Telgenytt.

De två unga männen, som enligt uppgifter till Telgenytt är i 20-års åldern, misshandlades vid 22:30-tiden på söndagskvällen. Tre maskerade personer i bil ska ha kört fram till dem, klivit ut och angripit dem med tillhyggen.

Enligt en källa till Telgenytt fanns det totalt tre förövare, varav två deltog i attacken medan en höll sig kvar i bilen. Bland annat ska gärningspersoner använt sig av kofot och därefter flytt från platsen.

De skadade personerna fördes till sjukhuset med privatbil av personer som befann sig på platsen vid tillfället. En av dem ska enligt uppgifter förlorat medvetandet efter att ha fått ett djupt jack i huvudet och krävde omedelbar hjärt- och lungräddning från sjukhuspersonalen.

En av de misshandlade personerna har fått lindrigare skador och förväntas lämna sjukhuset, medan den andra personen kommer att behöva stanna över natten för vård av allvarligare skador.

Enligt polisens uppgifter har inga misstänkta personer gripits hittills.

– Vi fick larmet klockan 22:29 och har haft flera polispatruller på plats för att utreda händelsen, men de misshandlade personerna vill inte prata med oss, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

– De uppges ha blivit misshandlade på något sätt, möjligtvis slagna med tillhyggen. Gärningspersonerna är okända och har flytt från platsen i en bil, men det är oklart vilken typ av bil det rör sig om och hur många gärningspersoner det kan vara. Vi har nu inlett en förundersökning om grov misshandel, säger polisen.

Swedbank-flest-bostader
Swedbank-flest-bostader

(Annonslänk)

Dela artikeln