🕝 1 minuter
Två män begärs häktade för dödsskjutningen i Saltskog
Publicerad 10 oktober 2022 11:17
Uppdaterad 11 oktober 2022 16:57

Läsarbild.

De två män som anhölls misstänka för mord och mordförsök i Saltskog, torsdagen den 6 oktober, har begärts häktade. Det meddelar Åklagarmyndigheten tidigt på måndagen.

Det var på torsdagskvällen som två unga män sköts på öppen gata med flera skott. En 19-åring avled på plats och en 16-åring fördes till sjukhus för allvarliga skador, men ska enligt uppgifter inte vara livshotande.

I helgen greps och anhölls två tonåringar på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord i första hand, och medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord i andra hand.

– Utredningsarbete under helgen har lett till att misstankarna mot de båda har stärkts och att jag anser numera att det föreligger sannolika skäl för brottsmisstankarna, säger kammaråklagare Mikael Carlsson i ett pressmeddelande.

Stort polispådrag i Saltskog där en 19-åring dödades och en 16-åring skadades allvarligt. Läsarbild.

Efter dödsskjutningen sågs maskerade gärningsmän lämnat platsen på mopeder, mörkklädda och maskerade. Ett stort polispådrag inleddes som resulterade i att mördarnas misstänka flyktfordon hittades av polisryttare dagen efter.

Mopeden som var parkerad vid ett flerfamiljshus kunde hittas efter flera tips från allmänheten, vilket Aftonbladet var först med om att berätta.

Flyktfordonet skickades in till analys och i samband med fyndet ska tre personer ha hämtats in till förhör enligt tidningen, men samtliga släpptes efter att de blivit hörda av polis.

I helgen rapporterade Aftonbladet att två tonåringar gripits misstänkta för torsdagens dödsskjutning. Nu begärs de häktade av kammaråklagare.

Torsdagens dödskjutning var den femte i Södertälje på två veckor.

SENASTE NYTT: Kan ha vilselett polisen – Minuter före skjutningen i Saltskog

Dela artikeln