🕝 1 minuter
Polishuset utrymdes efter misstänkt farligt föremål
Publicerad 22 augusti 2022 21:42
Uppdaterad 23 augusti 2022 19:43


Vid 20:45 under måndagskvällen utrymdes stora delar av polishuset.

Detta efter larm om att man upptäckt ett misstänkt farligt föremål varpå Nationella bombskyddet tillkallats till platsen.

– Det pågår en undersökning av föremål och delar av polishuset är utrymd, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till Telgenytt.

Ett stort område vid polishuset i Södertälje har spärrats av och utrymts. Detta efter larm om ett misstänkt farligt föremål, men vilket föremålet det rörs sig om och var det hittats vill polisen i nuläget inte kommentera.

Polisens tekniker befinner sig just nu på platsen för att undersöka föremålet och enligt Telgenytts reporter befinner sig även flera ambulanser på platsen just nu.

Men den stora avspärrningen och undersökningen av det misstänkta farliga föremålet påverkar inte hela polishuset.

Det arbete som pågår i polishuset påverkar inte den delen av byggnaden där arresten eller receptionen finns.”, skriver polisen på sin hemsida.

Uppdatering:

Strax efter 22-tiden på måndagskvällen meddelade polisen att det föremål som undersökts visade sig vara ofarligt och utrymde delar kunde användas som vanligt.

”Föremålet som är undersökt av bombtekniker har enligt uppgift funnits i polishusets en längre tid. Det kommer att vara kvar i och med att det är ofarligt.”, skriver polisen på sin hemsida.

Dela artikeln