Just nu
🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Pistol hittad mitt i ett bostadsområde
Publicerad 23 januari 2023 23:16
Uppdaterad 24 januari 2023 19:38

Foto: Alexander Isa

En pistol har hittats mitt i ett bostadsområde i Geneta. Upptäckten gjordes efter att flera maskerade personer setts springa ifrån polisen i området.

Det var den under måndagskvällen, klockan 20:18, som en polispatrull bestämde sig för att kontrollera ett fordon. I bilen befann sig fler personer när polisen gjorde ett stoppförsök – men föraren vägrade då att stanna.

En stor polisjakt inleddes med flera patruller samt en polishelikopter.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska bilfärden fortsatt in på Klockarevägen i Geneta. Ögonvittnen, som telgenytt varit i kontakt med, uppmärksammade flera maskerade personer springa ifrån polisen – in i ett bostadsområde.

Polisen, som var tätt efter, lyckades gripa en av personerna och hittade fordonet övergivet.

I sökinsatsen hittade polisen en pistol mitt bostadsområdet i Geneta. Enligt uppgifter till Telgenytt tros pistolen ha kastas dit i samband med att de maskerade personer passerade platsen när de jagads av polis.

Här hittas pistolen bland trevåningshus i Geneta. Foto: Alexander Isa

På polisens hemsida bekräftas uppgifterna om att ett vapenliknande föremål har hittats samt att en förundersökning om grovt vapenbrott är inledd.

Polisen fortfarande på plats i Geneta.

– Vi håller fortfarande på att jobba i ärendet och det är fortfarande bara en som är gripen, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Telgenytt.

Varför polisen beslutade att stoppa bilen från början vill de i nuläget inte kommentera, men insatsen är en del av det omfattande arbetet som polismyndigheten inlett hela Stockholms län för att förhindra och utreda grova brott.

Det i sin tur innebär en ökad närvaro av polis samt extra vaksamhet och att fler fordonskontroller genomförs av bilar och personer.

EXKLUSIV FILM: Här jagas fordonet av polisen i Geneta

Dela artikeln