🕝 1 minuter
Matbutik aktiverade överfallslarmet - Personal möttes med våld
Publicerad 17 maj 2023 21:53
Uppdaterad 17 maj 2023 23:03

Läsarbild

På onsdagskvällen kallades polisen till Coop i Geneta efter att personalen i matvaruaffären utlöst överfallslarmet strax efter klockan 20:00.

Enligt uppgifter till Telgenytt ryckte ett tiotal poliser ut till platsen efter att larmet aktiverades. Flera patruller genomsökte området, men ingen person har för närvarande frihetsberövats.

– Vi har fått order att åka dit på grund av misstankar om att en person har stulit matvaror. För närvarande har ingen gripits, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson, till Telgenytt.

Det är ännu okänt om någon har skadats eller blivit överfallen.

Sent under kvällen hade flera polisenheter lämnat platsen, men klockan 22:00 var polisen fortfarande närvarande för att samla in uppgifter.

Uppdatering 22:55

Butikskontrollanter blev mötta med våld under ett ingripande då de konfronterade två personer som misstänktes för stöld varpå ett vaktbolag larmades.

”Vaktbolaget hade fått fram information om att det uppstod bråk när butikskontrollanterna ingrep mot två personer som var misstänkta för att ha stulit.”, skriver polisen.

När polisen anlände till platsen var en av de misstänkta fortfarande på platsen. Polisen identifierade henne och hon är nu misstänkt för att ha stulit från butiken.

Polisen på plats vid Coop i Geneta. Läsarbild.

Dela artikeln